Njemački autoklub objavio upozorenje navijačima. Evo što se ne smije imati na autu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Njemački ADAC Hessen-Thuringia predstavio je u četvrtak u Frankfurtu upozorenja navijačima uoči početka Europskog prvenstva, piše Fenix Magazin. Prema ADAC-u, vjetrobransko staklo i prednja bočna stakla ne smiju biti prekrivena ukrasima, jednako kao što ne smiju biti prekrivena ni prednja svjetla ili pokazivači stop svjetala.

Žmigavci, koji se nalaze kod pojedinih vozila na bočnim retrovizorima, ne smiju biti prekriveni takozvanim čarapama za retrovizore. Naljepnice, male zastavice i zastave uglavnom nisu problem „sve dok te dekoracije ne ometaju ili ne ugrožavaju pogled vozača ili poglede drugih sudionika u prometu”.

Male zastavice na stražnjim bočnim staklima moraju biti pričvršćene kako ne bi smanjile vidljivost vozaču. Navijačke zastave na vozilima su dopuštene, ali prilikom vožnje autocestom morale bi biti skinute jer se pri velikim brzinama mogu otrgnuti i ugroziti promet.

Zabranjeno je da se predmeti poput velikih zastava vijore kroz prozor i naginjati se izvan automobila, izvijestili su iz ADAC Hessen-Thuringia.

Navijačke autopovorke (autokorso) kroz njemačke gradove u načelu nisu dopuštene, ali policija često zažmiri na to tijekom sportskih događaja i vjenčanja. Tada se tolerira i pojačano trubljenje iako se njime krše cestovni prometni propisi. Uobičajena pravila cestovnog prometa kao što su nošenje sigurnosnog pojasa, ograničenja brzine i pravila prednosti prolaska također se primjenjuju na kolone vozila.

Pročitajte više