Renault predstavlja Grand Koleos na kineskim osnovama

Foto: Renault

NOVI model nema dodirnih točaka s aktualnom postavom francuskog proizvođača.

Kažu da se povijest ponavlja, a u ovom slučaju to je samo dijelom točno. Renault i Volvo su u prošlosti već surađivali kad su zajednički nudili brojne motore među kojima i fantastičan V6 benzinac. Sada Renault surađuje s kineskim Geelyjem koji je ujedno i vlasnik Volva. 

Renault je tako ovih dana na Busan Motor Showu premijerno predstavio model Grand Koleos. Ovaj model nema dodirnih točaka s prethodnikom uključujući i pomalo zaboravljenu generaciju razvijenu u Samsungu. Naprotiv, Grand Koleos je usko povezan s modelom Geely Xingyue L.

Radi se o velikom SUV modelu koji se razvukao na čak 4780 mm duljine što ga čini većim i od aktualnog Espacea. U pitanju je peterosjed s prtljažnikom od odličnih 623 l. 

Ispod poklopca se nudi hibridni pogon koji čini 1.5 turbo benzinac s dva elektromotora i sinergijskim učinkom od 245 KS. U ponudi je i klasični benzinac, 2.0 turbo s 211 KS, koji se nudi i u kombinaciji s pogonom na sve kotače. 

Tehnološki blizanac Geelyjevog modela postavljen je na CMA platformu kao i Volvo XC40. Vanjski dizajn je novi i oslanja se na Renaultov recept, dok je interijer itekako zanimljiv. Posebno u Esprit Alpine izdanju s 20-inčnim naplatcima izvana te alcantarom iznutra. Zaslona dakako ne nedostaje. 

Prodaja modela u Koreji kreće ove jeseni, a zasad nema informacija hoće li biti ponuđen i na drugim tržištima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.