Jedenje 5 vrsta voća pomoći će vam da budete hidrirani i da gubite kilograme

Foto: Unsplash

POZNATO je da je jedenje voća dobro za cjelokupno zdravlje. Voće bi se trebalo jesti svaki dan, a najbolje je konzumirati dvije do tri različite vrste voća dnevno. Osim što je zdravo, određeno voće koje je bogato vodom utječe i potiče hidraciju tijela, te time pozitivno utječe i na mršavljenje. 

Ako želite biti jako hidrirani i istovremeno skidati neželjene kilograme, u prehranu biste trebali uključiti ovih pet vrsta voća. 

Jagode: Prepune bogatog i slatkog okusa, jagode imaju malo kalorija i visok sadržaj vode. Jedenje jagoda pomoći će s osjećajem sitosti te utjecati na ukupan apetit te smanjiti želju za hranom, čime se utječe na mršavljenje. Također, jagode su prepune vitamina C, koji ima brojne dobrobiti za zdravlje.

Naranče: Sočne i slatke, naranče su prepune vitamina C i vlakana zbog kojih ćete se dulje osjećati sitima. One su poznate i kao niskokalorično voće koje je odlično za hidraciju, što ih čini odličnim i zdravim međuobrokom za mršavljenje, prenosi Health Shots.

Lubenica: S oko 90 posto vode, lubenica je jedno od najboljih voća za održavanje hidracije. Lubenica je nevjerojatno lagana i zasitna, idealna za suzbijanje gladi bez dodavanja dodatnih kalorija. Isto tako, s obzirom na slatki okus, lubenica je odlična zdrava alternativa za slatko, koje je bogatom šećerom. 

Ananas: Ovo tropsko voće ne samo da zadovoljava želju za slatkim, već i pomaže u probavi zahvaljujući svom enzimu bromelainu. Mnogima omiljeni ananas je niskokalorično voće, bogato vodom i vlaknima koja morate probate ako želite izgubiti neželjene kilograme. 

Grejp: Slično kao i naranče, grejp sadrži puno vode i vlakana, ali je niskokaloričan, što ga čini izvrsnim za hidraciju i mršavljenje. Kako prenosi Health Shots, jedenje pola grejpa prije jela u nekim slučajevima može pomoći da brže smršavite, zato što će vas grejp dovoljno zasititi i nećete imati potrebu za prejedanjem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.