Nutricionistica dijeli tri međuobroka koja redovito jede za održiv gubitak težine

Screenshot: Instagram

Grickanje ne mora nužno poremetiti naše ciljeve mršavljenja - zapravo, pravi međuobroci mogu nam pomoći da ostanemo na pravom putu. Odabirom zasitnih i hranjivih međuobroka pogodnih za mršavljenje možemo obuzdati glad i spriječiti prejedanje za vrijeme glavnih obroka.

Od hrskavog povrća do poslastica prepunih proteina, postoji mnogo opcija koje nam mogu pomoći da skinemo višak kilograma bez pretjeranih ograničavanja. Nutricionistica Emily English nedavno je u Instagram objavi podijelila svoje tri najbolje preporuke za međuobroke za mršavljenje.

1. Krekere s posnim sirom i avokadom

Posni sir je bogat proteinima što doprinosi osjećaju sitosti, smanjujući vjerojatnost prejedanja. S druge strane, avokado je prepun zdravih masti koje pružaju dugotrajnu energiju i drže glad pod kontrolom.

Nutricionistica priprema ovaj međuobrok tako da nanosi posni sir na proteinske krekere, zatim dodaje narezani avokado te začini crnim paprom i solju. Na kraju dodaje nekoliko kapi limunovog soka za svježinu.

2. Grčki jogurt s krupnim zobenim pahuljicama

Grčki jogurt obično sadrži manje šećera u usporedbi s običnim jogurtima, a zobene pahuljice dodaju prirodne, sporo probavljive ugljikohidrate koji neće naglo povisiti razinu šećera u krvi, što je važno za kontrolu tjelesne težine.

Ovaj jednostavni recept sastoji se od miješanja grčkog jogurta, krupnih zobenih pahuljica, chia sjemenki, bobičastog voća i cimeta.

3. Dva kuhana jaja s crvenom paprikom i kriškom limuna

Jaja imaju relativno malo kalorija što ih čini hranjivom opcijom koja se dobro uklapa u dijetu s kontroliranim unosom kalorija. Crvena paprika dodaje vlakna i hrskavost te sadrži malo kalorija. Vlakna pomažu probavi, potiču sitost i pomažu u sprječavanju prejedanja.

Ovaj jednostavan međuobrok uključuje rezanje crvene paprike na tanke trakice, rezanje kuhanih jaja napola, dodavanje začina i posluživanje s kriškom limuna sa strane.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.