Nutricionistička savjetnica: Želite brzo i zdravo mršavjeti? Poduzmite pet koraka

Foto: Shutterstock

Gubitak kilograma zahtijeva posvećenost, strategiju i vrijeme. Iako postoji mnogo pristupa, fokusiranje na praktične savjete može olakšati proces i učiniti ga lakšim za upravljanje. Ako želimo brze rezultate, postoje učinkovite strategije koje možemo primijeniti u sljedećih 90 dana kako bismo ubrzali mršavljenje, tvrdi nutricionistička savjetnica, Ashley May Dawes.

Ti nam savjeti mogu pomoći optimizirati prehranu, poboljšati metabolizam i unaprijediti rutinu vježbanja. Dawes je nedavno na TikToku podijelila što bi napravila da joj je cilj izgubiti 13 kilograma u 90 dana. Evo koje je savjete izdvojila kao najbolje i najučinkovitije.

1. Ne opterećujte se kalorijama - fokusirajte se na cjelovite namirnice

Prvi savjet je da ne brojimo kalorije. Umjesto toga, trebamo povećati unos proteina na količinu koja odgovara našoj tjelesnoj težini, svaki dan. Možemo koristiti manje tanjure i u svaki obrok uključiti proteine, masti i ugljikohidrate. Prioritet trebamo dati cjelovitim namirnicama, a moramo smanjiti i unos prerađene hrane, navodi Dawes.

2. Hodajte 7-10 tisuća koraka dnevno

Drugi savjet je hodanje najmanje sedam do deset tisuća koraka dnevno. Redovita šetnja pozitivno utječe na metabolizam i pomaže tijelu da troši više kalorija, čak i kad mirujemo, kaže savjetnica.

3. Budite hidrirani

Tijelo ponekad zamijeni žeđ s glađu, pa hidracija može smanjiti nepotrebno grickanje i prejedanje. Dawes preporučuje do tri litre vode dnevno (iako to može varirati od osobe do osobe, stoga je važno izračunati pravilnu količinu), uz dodatak elektrolita.

4. Spavajte 7-9 sati sna svake noći

Nedostatak sna povećava želju za slatkom i masnom hranom. Dovoljno sna pomaže kontrolirati te žudnje što olakšava pridržavanje zdrave prehrane.

5. Uzimajte biljni CLA

CLA (konjugirana linolna kiselina) je masna kiselina koja pomaže u sagorijevanju masti. Stoga, Dawes zaključno preporučuje uključivanje dodatka biljne CLA u prehranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.