Ako se želite iskazati u kuhinji - pripremite gostima ovaj hit proljetni kolač

Foto: Index Recepti

AKO tražite desert koji izgleda kao da dolazi iz vrhunske slastičarnice, a možete ga pripremiti kod kuće bez puno muke – frangipane pita s jagodama pravi je izbor za ovo proljeće. Radi se o kombinaciji prhkog tijesta, bademove kreme i jagoda, koju će lako napraviti i početnici, a s tanjura će nestati u trenu.

Inače, frangipane je klasična francuska krema od badema, koja se tijekom pečenja pretvori u mekan i sočan sloj, savršen kontrast hrskavom tijestu i svježem voću. U ovom slučaju koristimo jagode, koje ovom desertu daju svježinu i laganu kiselkastu notu.

Ova pita idealna je za proljetna druženja, ali i za one dane kad jednostavno želite nešto fino uz kavu.

Potrebni sastojci

Za prhko tijesto:

  • brašno
  • maslac
  • smeđi šećer
  • jaje
  • sol
  • hladna voda

Za frangipane sloj:

  • mljeveni bademi
  • maslac
  • smeđi šećer
  • cimet
  • sol
  • naranča
  • jaje
  • brašno

Kako se priprema

Umijesite prhko tijesto, rashladite ga, razvaljajte i stavite u kalup za pitu. Kratko ga zapecite, a za to vrijeme pripremite frangipane kremu miješajući maslac, šećer, jaje, mljevene bademe i vaniliju.

Kremu rasporedite po tijestu, posložite jagode na vrh i pecite dok pita ne poprimi zlatnu boju. Ohladite prije posluživanja.

Cijeli recept nalazi se ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.