Žena pokazala kako peče kokice, kritiziraju je: "Ovo je najnezdraviji način"

Foto: Instagram/Buse Zeynep

TURSKA food blogerica Buse Zeynep na svom Instagramu i YouTubeu svakog dana objavljuje recepte za razna jela - od onih jednostavnih do onih malo kompliciranijih, od slastica do slanih jela, a nedavno je objavila video u kojemu je pokazala kako radi kokice.

Video je u nekoliko dana prikupio milijun lajkova, ali nisu svi oduševljeni načinom na koji je napravila kokice. Umjesto da ih je, kao i svi, samo stavila u lonac, poklopila ga i ispekla ih, ona se odlučila na malo drugačiji pristup.

Kokice iz kućne radinosti

Na radnu ploču stavila je veći komad aluminijske folije, a na foliju kokice. Dodala je maslac, malo posolila, a zatim je sve to prekrila s drugim dijelom aluminijske folije i rubove je presavinula i zatvorila sa svih strana. Na vrhu folije je napravila rupu sa štapićem za ražnjiće, a foliju s kokicama je zatim stavila u tavicu.

Tavicu je stavila na vatru i nakon nekog vremena kokice su počele pucketati, a aluminijska folija se napuhnula, da bi na kraju izgledala baš kao vrećica kupovnih kokica kada se ispeku u mikrovalnoj pećnici. Foliju je zarezala nožem, a kokice su iznutra bile dobro pečene i lagano žute od maslaca.

"Čemu aluminijska folija?!" 

Ipak, ovaj način pripreme kokica nije svima "sjeo". Mnogi ju kritiziraju jer je kokice jednostavno mogla staviti u lonac, poklopiti i ispeći i tvrde da joj za to uopće nije bila potrebna aluminijska folija koja, kada se prekomjerno zagrije, ispušta toksine.

"Ovo je doslovno najnezdraviji način pravljenja kokica", "Aluminijska folija? Nismo li ništa naučili o toksinima?", "Čemu aluminijska folija?!", pišu joj u komentare, koji se skupilo više od pet tisuća, a svi tvrde isto - ovo je najgori način za napraviti kokice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.