Mario Mandarić u Zagrebu otvara bistro, s francuskom hranom i pristupačnim cijenama

Foto: FB/Mario Mandarić

MARIO Mandarić, chef zagrebačkog restorana Noel, donedavno jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom (ove je godine zvjezdicu dobio i zagrebački Dubravkin put), u petak 18. listopada u Zagrebu otvara Bistro 96, s partnerima Oliverom i Nikolom Ljubojevićem.

"Vidimo se sutra", napisao je danas na Instagram storyju. Riječ je o bistrou koji se otvara na adresi Maksimirska ulica 96, pa je tako i bistro nazvan - Bistro 96. Fokus će biti na francuskoj hrani koje u Hrvatskoj nedostaje, a nudit će se jela kao što su souffle, tartar, tournedos rossini, coq au vin, juha od luka i brojna druga tipično francuska jela.

Francuska kuhinja s pristupačnim cijenama

Mandarić je u projekt ušao s prijateljem Oliverom i njegovim bratom Nikolom Ljubojevićem, kuharima koji su ujedno i veliki ljubitelji francuske kuhinje. Nudit će ručak i večeru, a cijene će biti pristupačne. Primjerice, juha od luka koštat će 9 eura, a najskuplje jelo bit će tournedos rossini, koji se radi s biftekom i foie grasom, a koštat će 30-ak eura.

Osim Bistroa 96, Mandarić krajem godine planira otvoriti i restoran u Beogradu, a u tom projektu sudjeluje velik broj ljudi, od Srbije do Turske, gdje će se i izrađivati namještaj za restoran. U pitanju je fine dining restoran u kojem će se kuhati sezonski, a sva će hrana biti pripremljena od lokalnih namirnica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.