Minea je upoznala psa koji je dugo u azilu: "Udomljavanje je plemeniti čin ljubavi"

VEĆ i vrapci i komarci znaju da nema isprike za napuštanje životinja, nikada, pa tako ni za vrijeme godišnjih odmora. S time se slaže i popularna pjevačica te televizijska voditeljica Renata Končić Minea, ovogodišnje zaštitno lice kampanje Obitelj na more, a pas na ulicu?!.

Kampanju, kojom udruga Prijatelji životinja još od 2002. godine šalje jasnu poruku o važnosti odgovorne skrbi za pse i mačke, podržala je i Minea. Pred objektivom fotografa Siniše Uštulice, Minea je pozirala s Aresom i Pikijem, preslatkim crnim psima iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu. Snažnom porukom na vizualima: "Udomljavanje je ljubav – udomi, kastriraj i nikada ne napuštaj!" pokazala je još jednom da ima veliko srce za životinje.

Minea je blistala od veselja družeći se na fotografiranju s mladim Aresom, kojega je njegov čovjek svjesno napustio, iako iz Skloništa navode da je "duša od psa i dobar kao kruh", kao i s razigranim, veselim i dobroćudnim štenetom Pikijem, koji obožava ljude i druge pse.

"Rastopilo mi se srce od miline dok sam ih mazila i uživala u njihovu društvu. Neshvatljivo mi je da je netko mogao napustiti ove prekrasne duše. Ako se odlučiš imati psa ili mačku, tada ih voliš cijeli život, a ne samo do prvog odlaska na more", emotivna je Minea, koja i sama ima udomljene pse u roditeljskom domu.

Već i vrapci i komarci znaju da nema isprike za napuštanje životinja nikada, pa tako ni za vrijeme godišnjih odmora. S...

Objavljuje Prijatelji životinjaSrijeda, 10. srpnja 2024.

Kao omiljeno lice s malih ekrana, koje vole sve generacije, Minea se rado angažira za životinje.

"Sjećamo se kada smo je 2005. zamolili da posjeti s nama Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Sv. Vinko Paulski jer su je štićenici željeli upoznati. Odmah se odazvala i podijelila im zajedno s nama prigodne božićne darove. Minea ima toplo srce i za ljude i za životinje", navode Prijatelji životinja.

"Životinje nisu artikli koje se kupuju"

Minea je istaknula važnost udomljavanja umjesto kupnje: "Životinje nisu artikli koje se kupuju, već prekrasna bića puna ljubavi. Udomljavanje psa ili mace plemeniti je čin ljubavi kojim spašavamo jedan vrijedan život i stvaramo doživotno prijateljstvo s četveronožnim članom obitelji. Pozivam sve da odgovornim udomljavanjem i kastracijom životinja o kojima skrbe, pridonesu smanjenju broja životinja u skloništima."

Prema gruboj procjeni, navode Prijatelji životinja, u Hrvatskoj se godišnje napusti više od 10 tisuća životinja.

"Ljudi napuštaju životinje tijekom cijele godine, no napuštanje eskalira u ljetnim mjesecima. Mnogi psi i mačke uđu u topli dom tijekom božićnih blagdana, a onda završavaju svoj život u obitelji prije godišnjih odmora, napušteni i zanemareni. Često se događa da još nekastrirani na svijet donose potomke koje neodgovorne i bešćutne osobe jednako odbacuju kao i odrasle pse i mačke."

Od ove godine napuštanje životinja postalo je kazneno djelo koje se može prijaviti policiji. Onaj tko napusti životinju, može ići u zatvor do godinu dana ili do dvije godine ako je napuštanjem prouzročena smrt životinje ili je napušten veći broj životinja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.