Pas koji je četiri godine bio u boksu došao je u novi dom, evo kako je reagirao

Screenshot: YouTube/PETA

DIRLJIVA snimka koja prikazuje udomljavanje psa Timothyja, koji je četiri godine živio u nehumanim uvjetima, rastopila je srca mnogih gledatelja.

Timothy je privukao pažnju djelatnika međunarodne organizacije za prava životinja, PETA-e, koji su ga pronašli zatvorenog u malom boksu u Sjevernoj Karolini. Mladi pas u boksu je živio otkako je štene, no njegovi vlasnici odbijali su ga predati djelatnicima i pronaći mu bolji dom.

Potpredsjednica PETA-e, Daphna Nachminovitch, u intervjuu za Newsweek, otkrila je da su djelatnici organizacije odlučili malo poboljšati Timothyjev standard života. U dogovoru s vlasnicima, zamijenili su mu kućicu u kojoj je boravio te dodali slamu za izolaciju i zaštitu od elemenata. Također su mu osigurali hranu, poslastice, igračke i sredstva protiv raznih nametnika.

Djelatnici organizacije posjećivali su Timothyja godinama, a njegovi vlasnici odlučili su ga predati PETA-i nakon što je njihov sin otišao na fakultet. Naime, u početku su se odbijali rastati od Timothyja jer je on bio poklon za njihovog sina. No, s godinama su shvatili da pas zaslužuje bolji život koji mu oni ne mogu pružiti.

Timothyju nije trebalo dugo da živne nakon što je pušten iz kaveza, a ubrzo je pronašao i svoj novi dom. Udomio ga je par koji živi u saveznoj državi New York, gdje Timothy trenutno uživa u njihovom velikom dvorištu i pažnji koju mu pružaju. Njegovu dirljivu priču pogledajte u nastavku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.