Udruga Anima Dvor treba pomoć: Jedna osoba sama brine za 90 pasa i sedam mačaka

U mjestu Dvor djeluje udruga koja je postala sinonim za brigu, ljubav i zaštitu životinja. Udruga Anima Dvor svakodnevno radi na poboljšanju uvjeta života napuštenih, zlostavljanih i zanemarenih životinja. Njihova misija i rad postali su svjetionik nade za mnoge četveronožne prijatelje koji su doživjeli teške trenutke.

No, u udruzi je samo jedna aktivna osoba, Ivana Begović, koja sama brine za 90 pasa i 7 mačaka. Iako joj pomažu i ostale udruge iz Hrvatske, to nije dovoljno. Za jednu osobu, ova količina pasa je prevelika i preteška.

Svaki od tih pasa ima svoje zahtjeve, a Ivana daje svoj maksimum i trenutno je na rubu. Na svojim društvenim stranicama već je više puta objavila apel za pomoć. Moli da joj se pomogne smanjiti broj pasa na barem 50, jer za trenutnu količinu životinja koju ima, ne može se brinuti kako želi. 

Posted by Udruga za zastitu zivotinja Anima Dvor on Friday, July 26, 2024

Ivana svakom psu pruža potrebnu brigu i socijalizaciju te, po potrebi, liječenje, a tu su i kastracije i sterilizacije. Nekim psima potrebna je i posebna prehrana, a sve to košta. Krenimo samo od činjenice da čipiranje psa i cijepljenje protiv bjesnoće uz putovnicu koštaju 60 eura. To je ono što svaki pas mora napraviti po zakonu. 

Ovo su vanjski smjestaji iza , svi su izasli van , ocisceno , nahranjeni ,napojeni ... Ne perem svaki dan sve boksove ,...

Posted by Ivana Begovic on Tuesday, July 23, 2024

Ivana, odnosno njena Udruga za zaštitu životinja Anima Dvor, većinom skrbi o starijim psima koje nitko ne želi. Naravno, ima i pasa koji su mlađi te su stoga lakše udomljivi, no Ivana nema snage ni sredstava da sama sve to radi i hitno joj je potrebna pomoć - bilo u obliku donacija, volontiranja ili udomljavanja pasa.

Ovo su vanjski smjestaji iza , svi su izasli van , ocisceno , nahranjeni ,napojeni ... Ne perem svaki dan sve boksove ,...

Posted by Ivana Begovic on Tuesday, July 23, 2024

Udruga je udaljena od Zagreba oko 115 km i nalazi se u Sisačko-Moslavačkoj županiji. Ovim putem i mi vas pozivamo da pomognete Ivani: posjetite je, prošećite pse, javite se za privremeno udomljavanje, donirajte joj hranu, pomozite podmiriti troškove - izbor je velik.

Na kraju, uvijek ima onih koji će pitati zašto ima toliko pasa. Odgovor je vrlo jednostavan: u Hrvatskoj svake godine ima više od 15.000 napuštenih životinja za koje se zna, a tu su i one za koje nitko ne zna. Netko ih treba spasiti. Udruge, skloništa i volonteri su krcati, a Ivana, kao i mnogi drugi, ne može proći pokraj životinje ostavljene na cesti kao da se radi o predmetu.

Podijelite njenu priču, to je jedan od načina na koji možete pomoći, jer možda ipak postoje ljudi koji su spremni žrtvovati malo vremena i pomoći Udruzi za zaštitu životinja Anima Dvor.

Posted by Ivana Begovic on Tuesday, July 23, 2024
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.