Gdje je nestala Meg Ryan? Stvarni razlozi zbog kojih joj je karijera uništena

Foto: Press

MEG RYAN snimila je klasike iz žanra romantične komedije kao što su Kad je Harry sreo Sally, Imaš poruku ili Romansa u Seattleu, no u posljednjih nekoliko godina nije snimila puno toga što je bilo vrijedno previše pažnje. Što se dogodilo s njezinom karijerom?

Kako piše nickswift.com, to nije tako jednostavno pitanje. Osim što zazire od društvenih mreža, Meg Ryan i slava pada teško, stoga se i sama htjela povući iz Hollywooda.

56-godišnja glumica definirala se kroz romantične komedije 80-ih i 90-ih, no jednom kad su došle 2000-te, filmovi koje je snimala nisu više bili tako magični i uspješni.

Najbolja godina za nju bila je 1998. kad je glumila u dva velika filmska hita godine, u Gradu anđela i Imaš poruku. No nakon toga, zaredala je s neuspjesima, a filmovi koje je snimala jedva su prelazili zaradu od 10 milijuna dolara. Ne samo da filmovi nisu dobro prolazili kod publike, mrzila ih je i kritika.

Godine 2008. činilo se kako je Ryan taj dio karijere ostavila iza sebe, kad je dobila ulogu u komediji The Women, a uz nju glumile su Bette Midler, Jada Pinkett Smith, Annette Bening, Eva Mendes i Debra Messing. Od filma se očekivalo puno, no doživio je potpuni debakl - kritičari su ga nazivali jednim od najgorih filmova koje su pogledali.

Nakon niza neuspješnih uloga, dva njezina filma pušteni su direktno na DVD-e, My Mom's New Boyfriend i The Deal, a riječ je o više nego osrednjim ostvarenjima.

S obzirom na to da Meg Ryan nije htjela biti percipirana samo kao glumica romantičnih komedija, pokušala se udaljiti od žanra ubrzo nakon što je postala uspješna u njemu. Odbila je tako ulogu u Zgodnoj ženi (Pretty Woman), a odlučila se za neke ozbiljnije uloge, koje su se ispostavila kao loš odabir.

U međuvremenu, glumice poput Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Julije Roberts ili Sandre Bullock također su se isprofilirale kao majstorice za žanr koji je Meg praktički stvorila.

Tijekom ranih 2000-ih kružile su glasine da je Meg Ryan prevarila Dennisa Quaida (s kojim je dotad bila u braku 9 godina) s Russellom Croweom, s kojim je glumila u filmu Dokaz života (Proof of Life, 2000.). Ona o tome nije tad govorila, što joj je narušilo reputaciju, s obzirom na to da afera nije bila nešto što bi američka ljubimica napravila.

No 2008. godine napokon je objasnila situaciju. "Ono što nije bilo u priči bila je realnost mog braka", rekla je za InStyle. "Dennis meni nije bio vjeran dugo vremena, i bilo je to jako bolno".

Par se rastavio, a za Meg Ryan bio je to novi udarac za karijeru, ali oslobađajući događaj na osobnoj razini. "Nije me trebalo biti briga što su ljudi mislili", prisjetila se. "Mogla sam raditi ono što sam potajno htjela. Mogla sam... živjeti potpuno ispod radara". 

Tijekom godina i izgled Meg Ryan značajno se promijenio, a u industriji kruže glasine kako je više puta bila na estetskim operacijama, a neki vjeruju da joj je to naškodilo i karijeri. James Mangold, redatelj filma Kate i Leopold, otkrio je kako neki njegovi kolege više ne žele angažirati  Meg jer "nije glumica u koju su se gledatelji nekada zaljubili."

Embed from Getty Images

U intervjuu od prije 2 godine Meg je priznala da počinje karijeru danas kako ne bi imala nikakve šanse. "Ja sam užasan celebrity. Da počinjem karijeru danas, ne bih imala šanse. Društvene mreže promijenile su stvari. Sve je toliko veliko. Nisam mogla podnijeti stalnu pažnju i osuđivanje".

Godine 2014. nakon što je završio sitcom CBS-a Kako sam upoznao vašu majku (How I Met Your Mother) najavljen je spinoff o ocu, a ulogu naratorice trebala je imati Meg Ryan. No CBS je iznenadno zaobišao seriju i uskratio Meg Ryan povratak na televiziju.

Meg Ryan okušala se i kao redateljica, a debitirala je u toj ulozi 2015. godine, dramom o Drugom svjetskom ratu pod imenom Ithaca, u kojoj je i glumila. Film ima ocjenu 5,5 na IMDB-u.

Inače, Meg Ryan u prvom desetljeću novog milenija preselila se u New York, što znači da je mogla uzimati i manje uloga. No s razlogom se odlučila preseliti - htjela je imati više vremena za odgoj djece i htjela ih je odgojiti u New Yorku. Često je se može vidjeti na Manhattanu s kćerkom Daisy.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.