Sve je izgubila zbog droge: Na današnji dan rođena je najveća pjevačka diva svih vremena

Screenshot: YouTube

NA DANAŠNJI dan prije 53 godine, rođena je jedna od najvećih pjevačkih diva u povijesti, Whitney Houston.

Pjevati je počela kao 11-godišnja djevojčica u dječjem gospel zboru. Odrasla je u glazbenoj obitelji, majka joj je bila pjevačica, a kuma legendarna Aretha Franklin. U svojim dvadesetim godinama je počela raditi kao model, pojavila se na naslovnici časopisa Seveteen i tako postala jedna od prvih Afroamerikanki koje su se ikada pojavile na naslovnici nekog časopisa.

1985. godine izdala je svoj prvi album pod nazivom "Whitney Houston" koji je oduševio svijet i popeo se na vrh svih glazbenih ljestvica. Nazivali su je "najuzbudljivijim novim glasom godine".

Ubrzo je uslijedio i njezin novi album, a ona je postala jedna od najpoznatijih pjevačkih zvijezda, uz Michaela Jacksona. Bila je poznata i po svojim snažnim političkim stavovima te podršci Nelsonu Mandeli.

1992. godine udala se za Bobbyja Browna s kojim je godinu dana kasnije dobila kćer Bobbi Kristinu. U to vrijeme je odigrala i ulogu u popularnom filmu "The Bodyguard" s Kevinom Costnerom.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, Whitney je najnagrađivanija ženska pjevačka zvijezda svih vremena. Osvojila je dva Emmyja, šest Grammyja, desetke Billboard glazbenih nagrada te brojna druga glazbena priznanja. Bila je i jedna od najprodavanijih glazbenica svih vremena, s prodanih 170 milijuna albuma, singlova i videa diljem svijeta.

Njezinu karijeru je u narednim godinama zasjenio turbulentan brak i zloporaba droga i lijekova. 11. veljače 2012. godine pronađena je mrtva u hotelskoj sobi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.