Mama dijeli neočekivan razlog zbog kojeg trenira nakon trudnoće: "Bit će lakše"

Screenshot: TikTok

Mnoge žene, zbog utjecaja društvenih medija, nakon trudnoće pokušavaju što prije vratiti tijelo na staro. Međutim, Nicole Barzen oglušila se na taj trend i otkrila da njezin razlog za vježbanje nadilazi tipične postporođajne fitness ciljeve - priprema svoje tijelo za još jednu trudnoću.

Ona trenutno sudjeluje u izazovu 75 soft, što je nešto jednostavnija verzija viralnog izazova 75 hard, tijekom kojeg se 75 dana grade zdrave navike. Nada se da će tako izgubiti kilograme koje je nakupila u prvoj trudnoći, kako bi spremno dočekala drugu.

"Moje dijete ima tri mjeseca, a ja se nadam da ću drugo roditi za dvije godine, tako da imam vremena", rekla je u razgovoru za Newsweek.

"Budući da sam se u trudnoći udebljala za više od 20 kilograma, mislim da bih se nakon druge trudnoće više borila da moram skinuti sve što bi se nakupilo. Ovako će biti lakše", dodala je.

@nicolarose444 My biggest motivator BAHA x im just a girl #postpartumjourney #firsttimemum #girlmum #maternityleave #youngmum #newmum #firsttimemom #postpartumweightloss #postpartumworkout ♬ Bad Reputation - Joan Jett

Otkako je objavila snimku svog treninga na TikToku, mnoge mame koje planiraju proširiti obitelj, čestitale su joj na volji i upornosti.

"Ovo je bio i moj cilj, ali sam slučajno zatrudnjela deset mjeseci nakon što sam rodila prvo dijete. Užasno sam se namučila da se vratim na staro", poručila je jedna.

"Ja sam trenirala kako bi mi sljedeći porod bio lakši od prvog. Djeluje", dodala je druga.

Iako mnogi misle da u drugom stanju ne treba raditi ništa tjelesno zahtjevno, pa tako ni vježbati, ako ste u formi i to inače radite, sve dok je trudnoća uredna i imate zeleno svjetlo svog liječnika, to je zdravo. Štoviše, to pomaže ženama da tijelo pripreme za porođaj i da se kasnije što prije vrate u formu. Nakon porođaja savjetuje se ne brzati i pričekati prvi pregled kod ginekologa. Nakon toga liječnik će vam savjetovati jeste li spremne za tjelesnu aktivnost i predložiti koliko bi intenzivna ona trebala biti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.