Novak Đoković otkrio što ne tolerira u odgoju djece: “To treba doći prirodno”

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

NAKON što je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, Novak Đoković pokazao je da mu je obitelj najvažnija. S tribina su ga bodrili supruga Jelena Đoković, sin Stefan i kćerkica Tara. Djevojčica je u zrak podignula transparent koji je sama izradila, na kojem je pisalo: "Tata je najbolji."

Odmah nakon pobjede, Đoković je potrčao do obitelji na tribinama. Snažno je zagrlio Taru, a potom uzeo zastavu Srbije i zaplakao.

Tenisač je jednom prilikom otkrio na koji način odgaja djecu. Osim što je izjavio da su "djeca najvažnija jer su naša budućnost", istaknuo je da im je "potrebna podrška kako bi se pravilno razvili".

"Možda netko misli da bih forsirao svog sina da igra tenis, ali to nikada ne bih učinio. Ako bude imao želju da igra tenis, to treba doći prirodno. Trenutno se to događa, igra svakog dana sa sinom mog prijatelja. Čak 99.9 posto djece koja uzmu reket u ruke to rade jer vole sport, ne zato što žele zaraditi novac", pojasnio je Đoković.

Tvrdi da "postoji lažna percepcija oko toga tko je pravi šampion".

"Obično asociramo tu riječ s osobom koja ima trofej. Međutim, netko tko je pronašao svoju svrhu, osjećaj identiteta, netko tko se osjeća ispunjeno i sretno, također je šampion na svoj način. Društvo danas radi prevelik pritisak na pojedinca. Ako niste zaradili određenu svotu novca ili ako niste među deset ili dvadeset najboljih u svom polju, onda kažu da niste uspješni i to je veliki problem s kolektivom zbog načina na koji tretira ljude", zaključio je Đoković.

Hoće li Stefan slijediti očeve stope ili će pronaći svoj put, ostaje za vidjeti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.