Savjetnica: Žene koje poštuju sebe nikad ne rade tri stvari u vezi

Foto: Shutterstock

Ponekad je lako izgubiti sebe u vezi. Međutim, obiteljska i bračna savjetnica, Tina Fey, tvrdi da to nije jedna od navika snažnih žena.

"Kao snažna žena koja poštuje sebe, postoje određene stvari koje jednostavno ne radite u vezi", rekla je za Hack Spirit. Ističe da takve žene ne toleriraju određena ponašanja, a neka ni ne prakticiraju.

Izdvojila je tri stvari koje snažne žene, koje sebe vole i poštuju, nikada ne rade ili prihvaćaju u vezi.

1. Nikada ne gube svoj identitet

"Jedna od najvećih grešaka koje sam vidjela u vezama je kada žene počnu gubiti osjećaj za sebe. Snažne žene koje poštuju sebe znaju koliko je važno održati svoju individualnost, čak i kada su u vezi", navodi savjetnica. Dakle, one razumiju da je veza dijeljenje života s nekim, a ne potpuno odricanje od istoga.

"Vidjela sam bezbroj žena koje počinju mijenjati svoje hobije, interese, pa čak i svoju osobnost kako bi se uskladile s partnerima", kaže ona. Tvrdi da je to zabrinjavajući trend koji dovodi do nezdrave ravnoteže u vezi.

"Stoga nastavite raditi ono što vas čini sretnima, slijedite svoje strasti i nikad ne dopustite da vas itko natjera da se osjećate kao da se morate promijeniti da biste bile voljene. Jer na kraju krajeva, žene koje poštuju sebe znaju svoju vrijednost i ne pristaju na kompromise oko toga", napominje Fey.

2. Ne izbjegavaju sukobe

Jake žene koje poštuju sebe ne bježe od sukoba u vezi.

"Mnogi ljudi pretpostavljaju da je izbjegavanje svađa i nesuglasica ključ uspješne veze. No, to nije uvijek slučaj. Izbjegavanje sukoba često dovodi do neriješenih problema i zagušenih emocija, što dugoročno može biti štetno", upozorava savjetnica. Zdrav odnos uključuje otvorenu i iskrenu komunikaciju, čak i kada je neugodna.

"Prema svom iskustvu otkrila sam da direktno suočavanje sa sukobima i iskren razgovor o nesuglasicama zapravo može ojačati vezu. Osim toga, omogućuje partnerima da se bolje razumiju i zajedno pronađu rješenja. Dame, ne bojte se sukoba. Prihvatite to kao priliku za rast i dublje razumijevanje u vašem odnosu. Imajte na umu da se ne radi o pobjedi u svađi, već o razumijevanju partnera i pronalaženju sredine", objasnila je Fey.

3. Ne toleriraju nepoštovanje

"Evo sirove istine: snažne žene koje poštuju sebe ne toleriraju nepoštovanje, ni od koga. Nepoštovanje može imati mnoge oblike u vezi - od verbalnog zlostavljanja i omalovažavanja do zanemarivanja i nevjere. I evo što sam naučio: ako jednom dopustite da nepoštovanje počne, teško ga je zaustaviti", napominje savjetnica.

Svi bismo trebali imati svoje granice i poštivati ih.

"Uvijek znajte da zaslužujete da se prema vama odnosi s ljubaznošću, ljubavlju i poštovanjem. Ne prihvaćajte ništa manje. Ako vas netko ne poštuje - čak i ako kaže da vas voli - to nije u redu. Zauzmite se za sebe i zahtijevajte poštovanje koje zaslužujete", zaključila je Fey.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.