Tihomir je porodio suprugu pokraj kuće u Pakoštanima: "Sve je trajalo desetak minuta"

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

IAKO nije uopće planirao prisustvovati porođaju, Tihomir Vukoja na kraju će rođenje kćeri pamtiti do kraja života. Naime, njegova supruga je u petak oko osam ujutro osjetila trudove. S obzirom na to da je razmak između trudova bio velik, počeli su se spremati za polazak u bolnicu.

"Odveo sam stariju djecu do mojih roditelja koji žive u kući odmah pored nas. Kad sam se vratio, naglo su joj skočili trudovi, s deset minuta razmaka na svakih dvije minute. Već od bolova nije mogla ništa, ni hodati", ispričao je Vukoja za Zadarski list.

Tihomirov brat pripremao je automobil, a oni su krenuli spuštati se s drugog kata.

"Supruga mi je rekla da joj je puknuo vodenjak, ali da nema panike. Srećom, bila je upućena u sve jer nam je ovo treće dijete. No, dok smo se spuštali s kata kuće, rekla je da nazovem hitnu", dodao je Tihomir.

Kad je par sjeo u automobil, Barbara je počela rađati.

"Stali smo kod susjeda na parking, praktički na makadam. Rekla nam je da donesemo ručnike, vodu i plahte. Supruga nas je koordinirala dok je rađala, znala je sve što treba i kako. Došle su i nevjeste, moji roditelji, svi su pomagali", govori hrabri otac.

Od Pakoštana do Zadra bila je ogromna gužva u prometu, pa Tihomir kaže da je dobro što se sve dogodilo ispred njihove kuće.

"Ovo je prvi put da sam bio na porodu. Govorio sam da neću biti na porodima, da to nije za mene, i evo što se dogodi", istaknuo je Tihomir.

Sve je trajalo desetak minuta, a djelatnici hitne pomoći iznenadili su se kad su došli. Pregledali su majku i bebu, prerezali pupčanu vrpcu te ih prevezli do rodilišta, gdje je ustanovljeno da su mama Barbara i kćerkica Klara dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.