Tri ponašanja koja odaju muškarca s niskim samopouzdanjem

Foto: Shutterstock

PSIHOLOG Leonid Timošenko kaže da se samouvjeren čovjek lako slaže s ljudima i rješava probleme koji se pojave. S niskim samopouzdanjem, to nije slučaj.

Takvi ljudi često doživljavaju apatiju, neutemeljenu tjeskobu i nedostatak povjerenja u svoje sposobnosti. Ne žele kontaktirati s ljudima, često se uspoređuju s drugima, i to na negativan način.

"Nesigurni muškarci smatraju da problem nije u njima, već u drugim ljudima. Oni to čine potpuno nesvjesno", kaže psiholog.

Takvo ponašanje često rezultira pretjeranom agresijom prema drugima, osobito prema onima koje smatraju slabijima od sebe - mlađima ili ženama.

"Drugo, muškarac s niskim samopouzdanjem daje savjete, pokazuje svoju stručnost, čak i kada ga nitko ništa nije pitao. Na kraju, obezvrjeđuje druge kritizirajući njihove kupovine i izbore", otkrio je psiholog.

Timošenko je istaknuo da nisko samopoštovanje ne znači da je osoba loša, kao i da je moguće ispraviti ga.

"Važno je jačati samopouzdanje, što je dostupno svima", zaključio je.

Za jačanje samopouzdanja preporučuje se zauzeti pozitivan stav prema sebi, promijeniti držanje tijela - hodati i sjediti uspravno, ohrabrivati i pohvaliti samoga sebe te usredotočiti se na male pobjede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.