Tri znaka koja pokazuju da bi se vaš brak mogao raspasti svake sekunde

Foto: Pexels

Ponekad brakovi pucaju po šavovima, a partneri to ne vide ili ne žele vidjeti. Psiholozi vjeruju da su tri stvari predznaci razvoda. Riječ je o situacijama koje emocionalno udaljavaju partnere.

Prvo, nedostatak komunikacije ukazuje na ozbiljne probleme. Kada supružnici počnu razgovarati samo o nužnim temama, kao što su svakodnevni život, školski uspjeh djece ili financijska pitanja, jasno je da postoje veliki problemi u odnosu.

Spoznaja da je vaš partner samo stanar u domu može izazvati razvoj osjećaja usamljenosti, pa čak i anksioznog poremećaja.

Druga stvar na popisu je gubitak interesa za intimne odnose. Privlačnost se smanjuje zbog prisutnosti mnogih neriješenih problema. Kao rezultat toga, supružnici odbijaju spolni odnos, ali čak i sama pomisao na dodirivanje partnera može im postati izrazito neprivlačna.

Destruktivni sukobi treći su znak emocionalnog razvoda. Naravno, svađe se događaju u svim obiteljima. Ipak, ako partneri nikako ne mogu pronaći kompromis, mogu se zbog nagomilanih neriješenih problema sve više udaljavati jedan od drugog.

Prema psiholozima, za većinu brakova prva prekretnica događa se nakon pet godina. U tom trenutku mnogi se odluče rastati. Kriznim razdobljima smatraju se i deseta i petnaesta godina braka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.