Samba tenisice su pale u zaborav. Evo koje su ih zasjenile

Foto: Shutterstock/mytheresa.com/zalando.hr/elysees.hr/farfetch.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

VRIJEME je za promjenu u svijetu tenisica. Legendarni model adidas Samba polako izlazi iz mode, a nove adidas tenisice preuzimaju njegovu poziciju. Prema najnovijem izvješću Lysta za drugo tromjesečje 2024., adidas SL72 OG, retro tenisice za trčanje, zauzele su drugo mjesto među najpopularnijim proizvodima. 

Loewe je opet najpopularniji brend na svijetu, zahvaljujući uspješnim ambasadorima i suradnjama. Miu Miu, koji je dominirao prošlim tromjesečjem, sada je na drugom mjestu, dok su Prada, Saint Laurent i Bottega Veneta među prvih pet.

Coach je također napravio povratak u Lyst Index, zauzimajući 20. mjesto prvi put od 2022. godine. Ovo oživljavanje pripisuje se pristupačnim cijenama brenda, porastu popularnosti vintage modela i torbi Tabby, koja se također našla na popisu najpopularnijih artikala.

Izvješće dodatno ističe brendove koji su u brzom usponu na ljestvici. On Running predvodi kao najbrže rastući brend, zahvaljujući poznatim ambasadorima poput Zendaye i FKA twigs te kontinuiranim suradnjama s Loeweom.

U nastavku pogledajte najpopularnije proizvode ovog tromjesečja, a za cijelo izvješće posjetite Lystovu web stranicu.

1. Loewe x On Cloudtilt LOEWE 2.0

LOEWE x On Cloudtilt 2.0 tenisice, 450 eura

Tenisice On x Loewe Cloudtilt 2.0 postale su najpopularniji proizvod ovog tromjesečja, a suradnja između brendova povećala je pretraživanje za 308% nakon njihovog objavljivanja. Nova boja tenisica predstavljena je u svibnju ove godine, nakon što su On i Loewe prvi put surađivali u listopadu 2023. Lansiranje tenisica poklopilo se s izlaskom filma Challengers, za koji je Jonathan Anderson, kreativni direktor Loewea, dizajnirao kostime.

2. Tenisice Adidas SL72

adidas Originals SL72 OG tenisice, 99.41 eura

Adidas SL72 OG je drugi najpopularniji proizvod ovog tromjesečja, zamijenivši Sambe koje su dominirale 2023. godine. Ova promjena sugerira da potrošači preferiraju elegantniju sportsku obuću i da su možda siti Samba tenisica. Popularnost SL72 OG-a dodatno je povećana zahvaljujući nedavnoj suradnji s brendom Sporty & Rich.

3. Coach Tabby torba

 Coach Tabby torba, 560 eura

Coach se značajno ističe u ovom tromjesečju, vraćajući se na listu najpopularnijih robnih marki i artikala. Torba Tabby, koja je nedavno postala vrlo popularna, privlači pažnju zbog svoje klasične i bezvremenske siluete, kao i zbog općeg porasta interesa za Coach.

4. Casablanca košulja

Casablanca košulja, 455 eura

Sljedeća na listi je klasična heklana pletena košulja iz Casablance, koja je zabilježila porast pretraživanja od 161% u odnosu na prethodni kvartal. Ovaj rast vjerojatno je posljedica trenda tenniscorea.

5. Dragon Diffusion Santa Croce velika torba

Dragon Diffusion je novi brend na Lystu, s torbom od pletene kože Santa Croce koja je zauzela peto mjesto na popisu najpopularnijih artikala. Pretraživanje torbi ove marke poraslo je za 197% u ovom kvartalu, vjerojatno zato što su pristupačnija alternativa Bottega Veneta torbama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.