Appleov prvi preklopni iPhone stiže u 2026.?

Foto: Shutterstock (Na fotografiji nije uređaj o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U POSLJEDNJE vrijeme sve se više šuška da Apple navodno razvija preklopni telefon. Prema najnovijim glasinama i izvješćima, očekuje se da bi Apple mogao lansirati svoj prvi preklopni telefon 2026. godine.

Izvješće magazina The Information otkriva da je Apple stupio u kontakt s proizvođačima u Aziji kako bi počeli proizvoditi dijelove za ovaj uređaj. Prema glasinama, telefon bi se trebao sklapati horizontalno, slično kao Samsungov model Galaxy Z Flip.

Interni naziv V68?

U veljači ove godine, isti izvor izvijestio je da je Apple razvio dva prototipa preklopnog iPhonea, no sada izgleda da su se odlučili za dizajn. Uređaj, nazvan interno V68, sada je navodno u fazi razvoja s dobavljačima, što znači da je prešao iz faze ideje u realizaciju.

Također se navodi da Apple navodno nastoji smanjiti vidljivost nabora koji se pojavljuje pri rasklapanju telefona i da radi na tome da uređaj bude što tanji. Ovo potvrđuje i izvještaj iz DigiTimesa koji navodi slične planove za Appleove preklopne telefone.

Osim preklopnog iPhonea, navodi se da Apple navodno istražuje i mogućnost sklopivog uređaja sličnog MacBooku, koji bi također mogao biti dostupan 2026. godine. Glasine također ukazuju na to da Apple radi na mnogo tanjem iPhoneu za 2025. godinu.

Dok Apple ne potvrdi ove informacije, glasine o preklopnom iPhoneu i drugim navodnim uređajima treba uzimati sa zadrškom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.