Hrvatski influencer o kupovini na ženskom odjelu. "Većina robe je uniseks"

Foto: Hana Kajari/Index

KUPOVINA odjeće na odjelu suprotnog spola postaje sve popularnija, osobito među mlađim generacijama i influencerima. Generacija Z i milenijalci sve češće ignoriraju tradicionalne rodne podjele u trgovinama te kupuju ono što im se sviđa, bez obzira na kojem se odjelu nalazi.

Razgovarali smo s influencerom Grigorom Baždarom koji otvoreno u svojim videima pokazuje komade odjeće kupljene upravo na odjelu ženskog spola i dokazuje da muškarci to mogu isfurati. Zanimalo nas je njegovo iskustvo i zašto uopće zalazi na odjele suprotnog spola.

"Volim uzeti traperice na ženskom odjelu"

Za početak smo pitali što najčešće kupuje na odjelu suprotnog spola i zašto. "Isključivo si želim proširiti izbor jer se trudim biti originalan u svemu, pa tako i stilu odijevanja", govori Grigor. "U principu ne kupujem tako često na odjelu suprotnog spola, ali to su obično neke zanimljive jakne ili oversized košulje koje mogu podignuti neki dosadni, basic outfit", podijelio je.

Pitali smo ga smatra li onda da ponuda muškog odjela nije dovoljno široka. No, Grigor ne smatra da je to slučaj te da je ponuda već sada prezasićena. "Gomila je artikala u ponudi, ali kod mene je više problem što je ta roba prilično dosadna, odnosno usmjerena je masi i normalno da je tako jer se to najviše prodaje", objašnjava.

"Osobno, volim neke drugačije komade, ali opet da oni "ne vrište", a to se puno lakše može pronaći na ženskom odjelu nego na muškom. S druge strane, volim uzeti traperice na ženskom odjelu jer sam za muškarca nizak, a pritom i vitak, tako da su mi ženske nogavice idealne dužine", otkriva.

@i.am.grigor Odgovor korisniku @Anastazia Evo razmišljanja iza kupovine ženske odjeće. #moda #mensfashion #stil #fyp #foryourpage ♬ Calm - Faneo sound

Htjeli smo znati koji je najbolji odjevni predmet koji je kupio na odjelu ženskog spola. "Joj, nemam ga. Zaista se ne vežem za krpe i prečesto ih mijenjam jer mi stvari brzo dojade", tvrdi. Kaže da je svjestan da je to jako neekološki i neodrživo: "Ali svakih pola godine jedan dio odjeće doniram, tako da joj se trudim dati novi život", dodao je. 

Nije nam točno otkrio u kojim trgovinama kupuje, ali kaže da su to uglavnom neka highstreet imena. "Volim svako toliko osvježiti garderobu, tako da ne kupujem skupu odjeću i to su najčešće highstreet brendovi", podijelio je. Međutim, shvatili smo, dok smo fotografirali njegove komade, da je većina zapravo iz Zare.

"Većina robe može biti uniseks, stvar je samo u samopouzdanju"

Zanimalo nas je, iz njegova iskustva, smatra li da je potrebno više uniseks odjeće. "Iskreno, bojim se da mi kao društvo još uvijek generalno nismo sa sobom dovoljno okej da bi taj sistem funkcionirao", tvrdi.

Smatra da većina robe može biti uniseks. "Stvar je samo u ljudima i koliko oni imaju samopouzdanja da se odvaže probati neki komad s odjela suprotnog spola. Većina tih komada je na tim odjelima samo zato što je tamo netko u nekom uredu odlučio tako", zaključuje.

Grigor smatra da je kompletni muški odjel uniseks, dok na ženskom ima stvarno puno uniseks komada. "Ako u njih možete stati, naravno", dodao je. Smatra da ipak ima stvari koje jesu i trebaju biti isključivo ženske.

"Tipa haljine, neki jako ženstveni topovi, štikle itd, jer takve stvari ne doprinose muškoj figuri ni na koji način. Odjeća bi trebala naglašavati neke naše jake strane, odnosno skrivati one malo slabije. Smatram da je ženstvena odjeća rađena da naglasi ženstvenost te bi ista na muškarcu stajala k'o piletu sisa", govori Grigor.

"Neće vam prva pomisao biti da imam ženski komad, jedino kad to javno obznanim"

I za kraj, pitali smo ga je li ikad imao kakvo neugodno iskustvo zbog toga. "Naravno da ne, ali to je zato što mi nije u interesu izgledati kao klaun. Ako već kupujem odjeću na odjelu suprotnog spola, to su komadi koji su zapravo uniseks", smatra.

"Da me vidite na cesti, neće vam prva misao biti da imam neki ženski komad na sebi. Jedino kad to javno obznanim", tvrdi. Kaže da je normalno da će neka zatucana osoba pisati hejt komentare samo da bi hejtala. "To je cijena koju moram platiti ako sam se već odlučio na taj način javno eksponirati, tako da mene to ne dira", zaključuje. 

Grigor je za ovaj photosession pozirao upravo u trapericama i košulji koji su kupljeni na ženskom odjelu. Da nam nije rekao, mi zaista ne bismo naslutili da su u pitanju ženski komadi. Košulju kakvu Grigor nosi pronašli smo na sniženju u Zari, s 22.95 eura snižena je na 15.99. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.