Huawei ukrao pozornost od iPhonea 16 lansiranjem trostrukog pametnog telefona

Foto: huawei.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KINESKI proizvođač pametnih telefona Huawei predstavio je novi telefon Mate XT. Predbilježbe za ovaj uređaj počele su u subotu, a prodaja će službeno krenuti 20. rujna, istog dana kada će u prodaju biti pušten i iPhone 16.

Huaweiov Mate XT dolazi u crvenoj i crnoj boji, s tri opcije pohrane i cijenom od 19.999 do 23.999 juana (oko 2800 do 3400 dolara). Ovaj telefon može se koristiti s jednim, dvostrukim ili trostrukim ekranom i ima funkcije umjetne inteligencije.

Kada je potpuno rasklopljen, telefon je tanak 3.6 milimetara i ima ekran od 10.2 inča. Baterija je debela 1.9 milimetara, a uređaj dolazi sa sklopivom tipkovnicom.

Više od 4 milijuna prednarudžbi za ovaj telefon

Nakon predstavljanja Mate XT, Huawei je primio više od 4 milijuna prednarudžbi za ovaj telefon. Unatoč američkim sankcijama koje su počele 2019. godine i ograničenjima koja se odnose na prodaju naprednih čipova kineskim tvrtkama, Huawei nije prestao s inovacijama. Iako nisu otkrili detalje o čipu u Mate XT-u, raniji model Mate 60 Pro koristio je 7-nanometarski čip proizveden u Kini.

Iako je opća potrošnja pametnih telefona u Kini opala, Huawei je uspio povećati svoju prodaju i sada je četvrti po tržišnom udjelu u toj zemlji, piše CNBC. S druge strane, Apple više nije među top 5 proizvođača pametnih telefona u Kini. Također, Huawei već prodaje preklopne telefone, dok Apple još uvijek nije ušao u tu kategoriju.

Huawei nije dao informacije o dostupnosti Mate XT-a izvan Kine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.