Ovo je pet grešaka koje trebate izbjegavati kad kupujete kuhinjska svjetla

Foto: Shutterhome/zarahome.com/ikea.com/mi.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRAVILAN odabir osvjetljenja važan je za određivanje atmosfere. Jednako je važan kao i odabir ormarića i ukrasa. Rasvjeta ne samo što određuje raspoloženje već je i funkcionalna. U kuhinji je važno znati gdje se što nalazi i imati dobro osvijetljen prostor za rad. Postoje neke greške koje mnogi rade kad je u pitanju osvjetljenje, a ovo je pet najčešćih.

Odabirete samo jedan izvor svjetlosti

Ako objesite samo jedno viseće svjetlo u kuhinju, to će rezultirati s puno sjena koje će vam navečer smetati. Kuhinjska rasvjeta treba biti slojevita, a najbolje je kombinirati ambijentalnu i radnu rasvjetu. Uz stropno viseće svjetlo slobodno dodajte reflektore, rasvjetu ispod ormarića i stolnu lampu na pult.

Keramička stolna lampa, Zara Home, cijena je 169 eura

Kupujete svjetla loše kvalitete

Ako se previše fokusirate na estetiku, moglo bi se dogoditi da kupite svjetlo loše kvalitete samo zato što je lijepo. Nisu samo kuhinjske pločice te koje trebaju biti izdržljive, treba to biti i svjetlo kako se ne bi počela kvariti nakon nekoliko tjedana. Dobro provjerite brend od kojeg kupujete svjetla, ali i žarulje.

Aluminijska visilica, Zara Home, cijena je 19.99 eura

Zanemarujete radnu rasvjetu

U kuhinji trebate imati učinkovitu radnu rasvjetu. Svjetla ispod kuhinjskih ormarića ili na kuhinjskim otocima puno će vam pomoći pri sjeckanju i kuhanju, piše Livingetc. Ne pretjerujte s izvorima svjetlosti, dovoljno je imati ih dva ili tri kako prostor ne bi bio previše svijetao i izgubio na funkciji.

LED rasvjetna traka, IKEA, cijena je 34.99 eura

Kupujete svjetla koja ne odgovaraju kuhinji

Ako imate kuhinju s modernim uređajima, nemojte birati svjetla koja imaju vintage dizajn. Nepodudaran izgled će narušiti estetiku i na kraju ćete opet mijenjati svjetla. Upravo su zato prirodni završeci poput betona i žbuke, popularni i u kuhinjskoj rasvjeti. Dobro se uklapaju u gotovo svaki stil.

Stropna lampa od mjedi i stakla, IKEA, 24.99 eura

Birate samo praktična svjetla, a zanemarujete dekorativnu funkciju

Iako ne biste trebali štedjeti na kvaliteti zbog izgleda, to ne znači da trebate zanemariti dekorativnu funkciju svjetala. Neka i svjetla postanu dekorativni predmeti u vašem prostoru. Iskoristite i mogućnosti pametnih žarulja koje mijenjaju boje kako biste svoju kuhinju lakše prilagodili prilici.

Pametna žarulja, Xiaomi, cijena je 9 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.