Sony najavio novi PlayStation 5 Pro, neke šokirala cijena: "Preskupo"

Foto: blog.playstation.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SONY je službeno predstavio PlayStation 5 Pro. Konzola će biti lansirana 7. studenog, a tvrtka ju opisuje kao "vizualno najimpresivniji" način za igranje videoigara.

Prema službenom blogu PlayStationa, PS5 Pro donosi niz poboljšanja u performansama. "PS5 Pro razvijen je imajući na umu igrače i kreatore koji traže još veću grafičku vjernost i glađe brzine kadrova pri 60 FPS", piše u objavi.

Unaprijeđeni GPU i brža memorija

Konzola dolazi s unaprijeđenim grafičkim procesorom (GPU), koji ima 67% više računalnih jedinica od trenutnog modela PS5, što znači da može obraditi više podataka odjednom, te ima 28% bržu memoriju, što omogućuje brže izvođenje igara.

Osim toga, dodano je napredno praćenje zraka, tehnologija koja omogućuje realističnije svjetlosne efekte, poput odraza i lomova svjetla, pri čemu se zrake svjetlosti projiciraju tri puta brže nego na starom modelu. PlayStation također uvodi novu tehnologiju pod nazivom Spectral Super Resolution, koja koristi umjetnu inteligenciju (AI) za poboljšanje kvalitete slike.

Niz igara dobit će besplatne softverske nadogradnje

U priopćenju je također istaknuto da će niz igara dobiti besplatne softverske nadogradnje koje će iskoristiti nove mogućnosti Pro verzije konzole.

Igre koje će biti označene kao PS5 Pro Enhanced uključuju naslove Alan Wake 2, Assassin’s Creed: Shadows, Demon’s Souls, Dragon’s Dogma 2, Final Fantasy 7 Rebirth, Gran Turismo 7, Hogwarts Legacy, Horizon Forbidden West, Marvel’s Spider-Man 2, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Crew Motorfest, The First Descendant i The Last of Us Part II Remastered.

PS5 Pro dolazi bez diska, pojasnio je Sony, uz opciju da se zasebno kupi trenutno dostupni diskovni pogon za PS5. PS5 Pro također izlazi s najnovijom bežičnom tehnologijom, Wi-Fi 7, u područjima koja podržavaju ovaj standard.

Kao što je već spomenuto, PS5 Pro stiže 7. studenog, dok prednarudžbe kreću 26. rujna. Konzola će biti dostupna po cijeni od 699.99 dolara u SAD-u, 699.99 funti u Ujedinjenom Kraljevstvu te 799.99 eura u Europi.

Neki su se požalili na cijenu

Vijest o novoj konzoli privukla je veliku pažnju, a mnogi su komentirali cijenu.

"To je skupo za ono što se dobije. Piše da uključuje 2 TB SSD, znači li to unutarnju pohranu ili unaprijed instaliran M.2 disk? Jer osobno ne želim platiti za M.2 koji neću koristiti ili trebati", "799.99 eura bez diska... U 2020. PS5 je bio 499.99 eura s diskom. Koliko god bih želio ovu konzolu, smatram da je cijena jako visoka", "Cijena je previsoka za nas gejmere", "Preskupo, Sony", "800 eura za konzolu bez diska je previše", neki su od takvih komentara. 

No, neki su istaknuli da će je kupiti. "Šuti i uzmi moj novac", "Kad je mogu prednaručiti? Novac je spreman."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.