Asanović pobijedio zambijski savez na sudu. Moraju mu isplatiti milijun dolara

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

SPORTSKI arbitražni sud (CAS) presudio je u korist Aljoše Asanovića u sporu protiv zambijskog nogometnog saveza. Zambijci su se tom sudu žalili na odluku FIFA-e prema kojoj su Asanoviću dužni isplatiti milijun dolara, ali na kraju se dogodilo suprotno od onog što su očekivali. CAS je potvrdio odluku FIFA-e.

Priča je to koja je počela prije godinu dana, kad je Asanović zbog dugovanja otišao s pozicije izbornika Zambije. Tvrdio je da su mu Zambijci dužni 40 tisuća dolara, isplatili su mu 25 tisuća i ostali dužni još 15. Asanović je inzistirao na povratu kompletnog duga, a Zambijci su odgovorili protutužbom, kojom su tražili od njega 1.2 milijuna dolara. No njegov odvjetnik Davor Radić pobrinuo se da pobijedi na sudu i donese svom klijentu milijun dolara odštete. Radić nam je cijelu ovu priču i potvrdio.

Asanović je zambijsku reprezentaciju vodio u sedam utakmica, prosječno osvajajući manje od boda po susretu, uz omjer od dvije pobjede i pet poraza. Nakon kraćeg predaha prihvatio je novi izazov. Od veljače ove godine na poziciji je tehničkog direktora reprezentacije Uzbekistana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.