Barbara Matić: Naježila sam se kad mi je skandiralo 30 tisuća ljudi. Hvala Hajduku

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

FANTASTIČNA Barbara Matić (29) osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u judu u kategoriji do 70 kilograma. Matić je u sjajnoj borbi pobijedila Njemicu Miriam Butkereit i Hrvatskoj donijela prvo zlatno odličje na ovim Igrama, a kasnije su još jedno zlato osvojila braća Sinković.

Splićanki, koja je bila prva nositeljica turnira, ovo je prva olimpijska medalja u trećem pokušaju, a dodala ju je impresivnom popisu osvojenih odličja na velikim natjecanjima. Matić je dvostruka svjetska prvakinja, ove godine osvojila je i Europsko prvenstvo, ima tri titule na Grand Slam turnirima, pet zlata na Grand Prixu, a uz sve to je i dvaput bila juniorska prvakinja.

Matić je danas sletjela u svoj rodni Split, gdje joj je priređen doček na aerodromu. Dočekali su je prijatelji, a posebno emotivan bio je zagrljaj sa sestrom nakon kojeg se rasplakala. Navečer joj je priređen i doček ispred njenog kluba na splitskim Pujankama, a Barbara je stigla odjevena u dres Domagoja Duvnjaka.

"Vraćam se s najboljim osjećajima iz Pariza"

Tom prilikom je dala izjavu za medije: "Ne mogu ovo opisati, znala sam da će biti ljudi, ali baš ovoliki broj... Ugodno sam iznenađena. Došlo je puno mojih prijatelja i kolega izvan Splita, iz Dubrovnika i Zagreba. Stvarno sam presretna, hvala im što su došli i uveličali ovaj dan.

Dojmovi sa zlatom oko vrata su super. Sam dan natjecanja je prošao odlično, bez ikakvih većih problema, taktički smo to dobro odradili, vraćam se s najboljim osjećajima iz Pariza. Presretna sam što pišem povijest hrvatskog juda, nadam se da ću biti motiv kolegama i djeci u budućnosti."

"Hvala Hajduku"

Prije Pujanki Barbara je bila na Poljudu, gdje su je pozdravili navijači uoči utakmice Hajduka i Slaven Belupa. Na pitanje kakav je to bio osjećaj rekla je: "Prekrasan, kad se 30 tisuća ljudi dere vaše ime, to je stvarno za naježiti se, hvala Hajduku na toj mogućnosti."

Za kraj se osvrnula i na skromne uvjete u klubu iz kojeg je potekla: "Kao što vidite, uvjeti nisu baš bajni, vruće je, klima i kad radi, ne osjeti se, ali nastavljamo dalje kako je da je."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.