Benović ostao bez medalje u finalu preskoka

Foto: Profimedia

HRVATSKI gimnastičar Aurel Benović nije uspio osvojiti medalju u vježbi na preskoku na Olimpijskim igrama u Parizu, 24-godišnji Osječanin je za svoja dva skoka u finalu dobio ocjenu 14.900 te je zauzeo peto mjesto, a od medalje ga je dijelilo 0.049 bodova. Benović je odlično izveo oba svoja skoka u finalu, za prvi je dobio sjajnih 15.000, dok je za drugi dobio nešto nižu ocjenu od 14.800 te je tako ostao iza brončanog Britanca Harryja Hepwortha (20)  s 14.949. 

Zlato je osvojio 24-godišnji Filipinac Carlos Edriel Yulo s ocjenom 15.116. Za Yula je ovo drugo zlato u Parizu, u subotu je bio najbolji u vježbi na parteru. Prije ovoga vikenda i Yulovih akrobacija Filipini su imali tek jedno olimpijsko zlato u dizanju utega. Do srebra je s 14.966 stigao Armenac Artur Davtjan (31).

Benović je osvojio četvrto mjesto ove godine u finalu partera na posljednjem natjecanju Svjetskog kupa u Dohi, koje mu je osiguralo Olimpijske igre u Parizu. Posljednje četiri sezone bilježi odlične rezultate u Svjetskom kupu, a 2020. godine je u Mersinu stigao i do srebra na Europskom prvenstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.