Bijesni Argentinac: Hoćemo li reći zašto je utakmica prekinuta ili se praviti glupi?

Foto: EPA

ARGENTINSKI branič Nicolas Tagliafico (31) komentirao je kaotičnu utakmicu Argentine i Maroka (1:2) na Olimpijskim igrama u Francuskoj. "Cirkus je gotov. Hoćemo li govoriti o tome zašto je utakmica prekinuta ili se nastaviti praviti glupi? Da je situacija obrnuta, ne mogu ni zamisliti što bi se sve pisalo", napisao je Tagliafico na X-u.

Tagliafico je lijevi bočni branič Lyona, koji je u karijeri nastupao za argentinske klubove Banfield i Independiente. U Španjolskoj je igrao za Murciju, u Nizozemskoj za Ajax, a posljednje dvije sezone je član francuskog Lyona. Ima 63 nastupa i jedan gol za reprezentaciju Argentine, ali ne nastupa na ovogodišnjim Olimpijskim igrama na kojima igraju nogometaši do 23 godine, uz iznimku trojice starijih.

Navijači Maroka uletjeli na teren

Podsjetimo, Argentina je u prvoj utakmici skupine B, u kojoj se također nalaze Irak i Ukrajina, igrala protiv Maroka. Marokanci su vodili 2:0 zahvaljujući golovima Soufianea Rahimija, Giuliano Simeone je smanjio zaostatak Argentinaca u 68. minuti, a Cristian Medina je izjednačio u 106., odnosno 16. minuti iznimno duge sudačke nadoknade. 

Nakon toga je uslijedio kaos. U teren su ubačene brojne čaše i boce te još neki predmeti, a onda je među Argentince koji su slavili s tribina bačena i baklja. Nakon toga je nekolicina navijača Maroka uletjela na teren, a zaštitari su ih izbacili.

Pogodak iz sudačke nadoknade na kraju je poništen

Ušla je na teren i policija kako bi zaštitila Argentince. Sudac Glenn Nyberg pozvao je igrače da odmah odu u svlačionicu, a na velikom je ekranu stadiona u Saint-Etienneu pisalo: "Utakmica je završena, molimo, idite do najbližeg izlaza."

Nakon što je stadion evakuiran, pregledali su suci u VAR-sobi pogodak Argentine te ga poništili. Utakmica je nakon dva sata prekida nastavljena i dovršena. Odigrali su Argentinci i Marokanci još tri minute te je Maroko na kraju pobijedio 2:1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.