Bivši reprezentativac BiH: Da sam Džeko, nikada ne bih otišao u Hajduk

Foto: EPA

TURSKI viceprvak Fenerbahče pobijedio je u utorak navečer rezultatom 4:3 na gostovanju kod švicarskog Lugana u drugom kolu kvalifikacija za UEFA-inu Ligu prvaka. Uvjerljivo najbolji pojedinac ekipe Josea Mourinha bio je Edin Džeko. 38-godišnji bosanski napadač je u prvoj ovosezonskoj utakmici zabio hat-trick.

"Nikada ne bih otišao u Hajduk"

Džeko je i dalje u sjajnoj formi, a Hajduk radi na njegovom dovođenju. I dok to izaziva euforiju svih navijača Hajduka, nisu svi oduševljeni potencijalnim Džekinim dolaskom u Split. Darko Maletić (43), nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine te bivši nogometaš Partizana, Zenita, Borca, Veleža i Rapid Beča, smatra da to ne bi bio dobar potez:

"Da sam na njegovom mjestu, nikada ne bih otišao u Hajduk. Mislim da njemu s 38 godina ne treba da se nekome dokazuje, da ima nekakav pritisak jer mora donijeti titulu. Edin je pokazao svima kakav je i čovjek i igrač, nema potrebe više to da radi.

Po meni, treba mu se podići spomenik ispred zgrade Nogometnog saveza i da mu se, kada god završi karijeru, ponudi posao, da ga se moli da radi i to ono što on sam želi. Sve nas je zadužio i dugo ćemo mi žaliti kada on ode u mirovinu", rekao je za SportSport.ba.

Maletić je za BiH nastupio 18 puta te zabio jedan gol. U karijeri je još igrao za Publikum Celje, Shinnik Yaroslav, Vaslui, Koblenz, Aktobe te Irtysh Pavlodar. U karijeri je kao trener vodio BiH niželigaše Laktaše, Ljubić Prnjavor te Slobodu iz Mrkonjić Grada. 

Hajduk se i dalje nada Džeki

Iako je sportski direktor Fenerbahčea Mario Branco nedavno dao izjavu da Džeko neće ići u Hajduk, okolnosti su se značajno promijenile te se sada može očekivati još jedan posljednji pokušaj Hajduka da do kraja ljeta, nakon Ivana Rakitića, na Poljud dođe još jedan kapitalac.

Posljednji komentar iz Hajduka vezan uz Džeku dao je sportski direktor Nikola Kalinić na predstavljanju Ivana Rakitića u nedjelju: "Što se Džeke tiče, ne bih ništa komentirao. On je igrač Fenerbahčea. Pisalo se puno, uglavnom neistine, ali vidjet ćemo. O tom - potom'', rekao je Kalinić. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.