Đoković donio iznenađujuću odluku za Ol. Prije tri godine je drugačije govorio

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ između nastupa na olimpijskom teniskom turniru u Parizu neće boraviti u olimpijskom selu. Za mnoge najbolji tenisač svih vremena odlučio se na izolaciju kako bi imao potreban mir u pokušaju da osvoji olimpijsko zlato, jedinu nagradu koja mu nedostaje u blistavoj karijeri.

Teniski turnir na ovogodišnjim Olimpijskim igrama igrat će se na terenima Roland Garrosa od subote do nedjelje, 4. kolovoza. Đoković će na njemu tražiti prvo olimpijsko zlato i svoju prvu olimpijsku medalju nakon bronce osvojene u Pekingu 2008. godine.

Đoković prije tri godine: Uživam u svakoj sekundi

Nakon Pekinga, Đoković je još dvaput nastupao u pojedinačnoj konkurenciji na Igrama. Godine 2012. zauzeo je četvrto mjesto u Londonu, a isti rezultat ponovio 2021. na tokijskim Igrama. U Tokiju je bio stanovnik olimpijskog sela.

"Uživam u svakoj sekundi, na mjestu s više od deset tisuća sportaša, razmjenjujem znanja, životne priče i stvari o sportu. Takvo iskustvo ne možete dobiti nigdje drugdje", izjavio je prije tri godine. Ipak, Đokovićev boravak u društvu izaziva pažnju i interes drugih sportaša koji bi popričali s njim ili se s njim fotografirali. To mu oduzima mir, a on mu je potreban za ostvarivanje zadanog cilja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.