Đoković poslao poruku Srbiji, javili mu se Dončić i LeBron

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ osvojio je zlato u muškom singlu na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu je pobijedio Carlosa Alcaraza 7:6, 7:6. Prva je to zlatna medalja u karijeri 37-godišnjeg srpskog tenisača, koji je tako upotpunio karijerni Golden Slam, odnosno osvajanje sva četiri Grand Slama i olimpijskog zlata. Dosad su to u povijesti tenisa uspjeli samo Steffi Graf, Andre Agassi, Rafael Nadal i Serena Williams. 

Emotivni Đoković se nakon meč-lopte i pobjede tresao, plakao, grlio s obitelji, a novinarima je rekao: "Ne znam što da kažem, u potpunom sam šoku. Rekao sam poslije polufinala da je cilj osiguran, znao sam da su svi htjeli da idem na zlato i ja sam to želio duboko u sebi. Onaj uvjerljiv poraz u finalu Wimbledona mi je mnogo pomogao. Lošije nisam mogao proći od onoga. Raspaljivao sam forhende kao što je i on raspaljivao."

Nedugo nakon meča oglasio se i na Instagramu, gdje je uz fotografiju sa zlatom oko vrata poručio: "Srbijo, Uspjeli smo! Volim vas, Nole." Njegov post je u sat vremena skupio preko milijun lajkova, a među prvima su mu se javili svjetski poznati košarkaši LeBron James i Luka Dončić. James mu je napisao "Čestitam brate", a Dončić je emotikonima koze poručio da je Đoković "Goat", odnosno najveći ikada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.