Gattuso iznenađuje taktičkim potezom? Ovako bi Hajduk mogao večeras izgledati

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/Index

NOGOMETAŠI Hajduka igraju od 21 sat na Poljudu prvu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige. Suparnik splitskoj momčadi bit će HB Torshavn s Farskih otoka. Novi trener Hajduka Gennaro Gattuso imat će debi, ali ne i Ivan Rakitić (36), koji je stigao u klub prošle nedjelje. Gattuso je na jučerašnjoj presici najavio kako će publika moći pozdraviti Rakitića, no da se on tek mora spremiti za nadolazeće utakmice, iako je registriran za današnji ogled.

Gattuso ima novu ulogu za Pukštasa?

Gattuso neće previše eksperimentirati, pa bi današnja postava Hajduka mogla biti vrlo slična prošlosezonskoj. Na vratima će biti Ivan Lučić. Desni bek je Fahd Moufi, lijevi Ismael Diallo. Na stoperskim pozicijama sigurni su Filip Uremović i Zvonimir Šarlija. Vezni trio čine Anthony Kalik, Filip Krovinović i Rokas Pukštas. Desno krilo je Emir Sahiti, lijevo Ivan Perišić, a u sredini napada kapetan Marko Livaja.

Hajdukov trener ovako je najavio meč: "Ne postoje lagane utakmice. Mislite li da će oni igrati samo na kontre, onda se varate. No naše su prednosti 20 stupnjeva više i publika. Ali uzvrat će biti 20 stupnjeva manje i umjetan teren. Razliku čini da pobjeđuje momčad koja je gladna, koja ima poštovanje prema suparniku.

Stalno treba biti u igri i povezan. Naglašavam da je mentalitet bitan. Hvala klubu na uvjetima. Imamo pet televizija po cijelom klubu i igrači u svakom trenutku, čak i pod tušem, mogu vidjeti snimke naših protivnika. Hajduk je velik klub, nismo amateri, a samo amateri mogu podcijeniti protivnika."

Tko sve nedostaje?

Veznjak Pukštas mogao bi imati drugačiju ulogu: "Stavili smo ga na poziciju lažne devetke, protiv Fenera na lažnu desetku. Rotirali smo njegovu ulogu, dobro se snalazi. Sviđa mi se jer napada dubinu, ja uvijek napadam dubinu s tri-četiri igrača, volim igrati naprijed i napadati. On se stavio na raspolaganje momčadi i igra tu poziciju", rekao je Gattuso na jučerašnjoj presici.

Gattuso ne može računati na ozlijeđene Mihaela Žapera, Niku Sigura i Aleksandra Trajkovskog, a s klupe će priliku čekati Melnjak, Šošić, Jurak, Capan, Antunović, na pripremama sjajni kadet Bruno Durdov te novopridošli ofenzivac iz Gambije Abdoulie Sanyang.

Hajduk bez 12 igrača u odnosu na kraj prošle sezone

Tu su još i stoperi Prpić i Elez te vratari Kalinić i Buljan. Hajduk je u odnosu na kraj prošle sezone ostao bez 12 igrača. U kadru više nema Dine Mikanovića, Yassinea Benrahoua, Leona Dajakua, Josipa Brekala, Filipa Čuića, Vadisa Odjidje, Laszla Kleinheislera, Ferra i Nikole Kalinića, koji je postao sportski direktor.

Hajduk se u skupine nekog europskog natjecanja nije plasirao od 2010. godine. U slučaju prolaska HB-a, Hajduk će ići na poraženog iz kvalifikacija za Europa ligu. To može biti turski Trabzonspor ili slovački Ružomberok. Utakmica se igra uz izravan prijenos na MAXSportu1 i Hajduk Digital TV-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.