Izbornik Argentine: Ovo je skandal!

Foto: EPA

INVAZIJA navijača, prekid od čak dva sata, poništeni pogodak te pobjeda Maroka od 2:1 protiv Argentine dio su kaotičnog otvaranja olimpijskog nogometnog turnira u Parizu. Argentinu je s klupe vodio Javier Mascherano, nekadašnji igrač Barcelone, Liverpoola i West Hama te argentinske reprezentacije.

"Bio je to najveći cirkus koji sam doživio, Ono što se dogodilo na terenu bio je skandal. To nije susjedski turnir, to su Olimpijske igre. Utakmica je prekinuta sedam puta, moraš donijeti odluku kada se treći put dogodi prekid. Rekli su nam da je utakmica prekinuta iz sigurnosnih razloga. U svlačionici smo proveli više od sat i pol te nam nitko nije rekao što će se dogoditi", rekao je Mascherano nakon utakmice.

Što se događalo?

Argentinac Cristian Medina zabio je u 16. minuti nadoknade utakmice gol za 2:2, ali je pogodak poništen dva sata nakon što je utakmica okončana, kada su se momčadi ponovo vratile na teren kako bi završile utakmicu pred praznim tribinama.

Po povratku igrača na teren sudac je poništio izjednačujući pogodak, a utakmica je nakratko nastavljena i završila pobjedom (2:1) Maroka. Neposredno prije samog kraja utakmice dvadesetak marokanskih navijača upalo je na teren stadiona Geoffroy-Guichard u Saint-Etienneu, a dio navijača je zasuo travnjak bocama i čašama, zbog čega je švedski sudac prekinuo susret.

Dvosatni prekid i evakuacija

Činilo se kako je svirao kraj i mediji su objavili vijest kako su Argentinci izvukli bod u šokantnoj završnici. Međutim, švedski sudac Glenn Nyberg je samo prekinuo utakmicu. Uslijedilo je gotovo dvosatno vijećanje o tome hoće li se susret nastaviti ili će biti prekinut.

Na kraju su se momčadi iza 19 sati pojavile na terenu kako bi mogle odigrati posljednje minute. Izjednačujući pogodak Argentine je ipak poništen zbog zaleđa, a Maroko je u dodane tri minute obranio prednost. Utakmica je počela u 15 sati, što znači da je trajala više od četiri sata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.