Jedna od najboljih atletičarki ikad na OI-ju nosila sat od 185 tisuća eura i odustala

Foto: Profimedia

TROSTRUKA  olimpijska pobjednica i sprinterica Shelly-Ann Fraser-Pryce (37) iz Jamajke odustala je od polufinala utrke na 100 metara na Olimpijskim igrama u Parizu, a službeno objašnjenje je ozljede. Fraser-Pryce je prethodno bila druga u kvalifikacijskoj utrci u kojoj je pažnju privukla jer je na ruci imala sat marke Richard Mille, vrijedan 185 tisuća eura.

Naime, švicarska tvrtka je glavni sponzor jedne od najvećih atletičarka ikada koja je povlačenjem uoči trke okončala veliku olimpijsku karijeru i svoju sportsku karijeru uopće. Ranije je najavila da će se povući nakon Olimpijskih igara u Parizu 2024., rekavši da to duguje svojoj obitelji.

Fraser-Pryce bila je prva sprinterica na 100 metara koja je osvojila pojedinačne medalje na četiri uzastopnih olimpijskih igara. Jamajčanka je započela svoje putovanje u Pekingu 2008., kada je postala prva karipska žena koja je osvojila zlato u utrci na 100 metara za žene. Zadržala je svoju titulu na 100 metara u Londonu 2012., pridruživši se nekolicini odabranih kojima je to pošlo za rukom. Unatoč borbi s ozljedom nožnog prsta, osvojila je broncu na Olimpijskim igrama u Riju 2016. i srebro u štafeti. Nakon poroda 2017. osvojila je još jedno olimpijsko srebro i štafetno zlato u Tokiju 2021.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.