Leko i Bulat senzacionalno srušili prvaka Belgije

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Standar Liegea su na domaćem terenu pobijedili favorizirani Club Brugge, aktualnog prvaka s 1:0 u drugom kolu prvenstva. Junak utakmice bio je Dinamov igrač na posudbi Marko Bulat koji je u 64. minuti zabio jedini gol na utakmici. Podsjetimo, na klupi Standarda je bivši trener Hajduka Ivan Leko. Kladionice su uoči meča davale Standardu tek 15% šanse za pobjedu.

Amerikanac Marlon Fossey je sjajno probio po desnoj strani i ubacio nisku loptu. Gostujuća obrana nije uspjela raščistiti situaciju, a Bulat se pojavio iz drugog plana i poslao loptu u mrežu. Standard sada ima četiri boda nakon što je u prvom kolu uzeo bod kod Genka. Sajajn je to rezultat za momčad koja je u velikim financijskim problemima.

Bulat na posudbi, budućnost neizvjesna

Dvadesetdvogodišnji veznjak ocijenjen je viškom za ovu sezonu pa je poslan na posudbu u belgijski klub, ali Standard ima mogućnost otkupa. No, upitno je hoće li oni to moći platiti s obzirom na financijsku situaciju i skrešavanje budžeta.

Bulat je igrao u Šibeniku prije no što ga je Dinamo u veljači 2021. doveo za 2.2 milijuna eura. Odigrao je 87 utakmica uz osam pogodaka i sedam asistencija za plavi klub. Od toga je u prošloj sezoni odigrao 37 susreta i u njima ostvario učinak od sedam golova i četiri asistencije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.