Njemačka deklasirala Sloveniju i osvojila hrvatsku skupinu

Foto: EPA

NJEMAČKA muška rukometna reprezentacija osigurala je prvo mjesto u skupini A na Olimpijskim igrama, u kojoj se natječe i Hrvatska, nakon što je u susretu posljednjeg, 5. kola svladala Sloveniju s 36:29 (23:14). Kai Haefner je predvodio Njemačku sa sedam golova i stopostotnim učinkom, šest je dodao Sebastian Heymann, dok je Kristjan Horten bio najefikasniji kod Slovenije sa sedam golova.

Njemačka je tako osvojila prvo mjesto u skupini s osam bodova, četiri pobjede i jednim porazom koji je pretrpjela od Hrvatske, pa će u četvrtfinalu igrati protiv četvrte ekipe iz skupine B, a to će biti bolji iz dvoboja Francuska - Mađarska koji je upravo u tijeku.

Kako će se rasplesti skupina?

Slovenija je pak ostala druga na šest bodova, koliko ima i Švedska, koja je ranije u nedjelju očekivano svladala Japan s 40:27 (16:9). Te tri reprezentacije osigurale su i četvrtfinale, a tko će im se pridružiti, bit će poznato nakon dvoboja Hrvatske i Španjolske koji počinje u 21 sat.

Trenutačno obje reprezentacije imaju četiri boda te će pobjednik osigurati četvrtfinale, a ako utakmica završi neodlučeno, proći će Španjolska jer ima bolju razliku pogodaka. U slučaju pobjede Španjolci će završiti na trećem mjestu u skupini, dok će Švedska pasti na četvrto mjesto, a Hrvatska natjecanje u skupini ne može završiti na boljoj poziciji od četvrte.

To znači da bi u eventualnom četvrtfinalu igrala protiv pobjednika druge skupine. To će biti bolji iz ogleda Danska - Norveška, koji se igra od 19 sati, s tim da je Danskoj za prvo mjesto dovoljan i bod.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.