Novi Osijek s ubitačnim napadom kreće u Europu. Ovako bi trebao večeras izgledati

Foto: Davor Javorović/Pixsell/Index

OSIJEK od 20 sati započinje novu sezonu. Hrvatski prvoligaš u drugom pretkolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu ugostit će estonsku Levadiju iz Tallinna. Opus Arena trebala bi biti dobro ispunjena jer u gradu vlada dobra atmosfera nakon što je klub doživio brojne promjene pod vodstvom sportskog direktora Josea Bota.

Neko novo lice Osijeka

Portugalac je doveo novog trenera, Talijana Federica Coppitellija (39), koji se u Italiji proslavio vođenjem juniorskih momčadi. Coppitelliju je ovo prvo seniorsko iskustvo i danas će imati svoj debi. Boto je Talijanu podario nekoliko novih igrača u svakoj liniji, a večeras bi i na travnjaku moglo biti nekoliko debitanata.

Na vratima bi se trebao naći Nikola Čavlina (22), jedan od najboljih vratara SuperSport HNL-a. Čavlina je ovog ljeta iz Lokomotive prešao u Dinamo za 750 tisuća eura, a Modri su ga posudili Osijeku. Na poziciji desnoga beka igrat će Brazilac Renan Guedes, a na lijevoj je strani Roko Jurišić.

Vođa obrane je Portugalac Andre Duarte, dok će s njim u tandemu zaigrati Luka Jelenić, stoper koji je stigao iz Varaždina za 800 tisuća eura. Na pozicijama zadnjih veznih su kapetan Vedran Jugović te Darko Nejašmić, jedan od najvažnijih igrača osječke momčadi.

Osijek bi trebao imati ubojit napad

Na desnom krilu bit će Petar Pušić, lijevom će stranom ordinirati osječki wonderkid Anton Matković, dok će na poziciji razigravača biti Pedro Lima. Riječ je o 21-godišnjem Brazilcu koji je odmah zgrabio dres s brojem deset. Posuđen je od brazilskog Palmeirasa, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u drugoj momčadi engleskog drugoligaša Norwicha.

Lima je predodređen za glavnog kreatora u momčadi. Ispred njega će biti najbolji Osijekov igrač Ramon Mierez. Argentinac je ujedno bio i najbolji strijelac SHNL-a prošle sezone. Zabio je 19 golova. Levadia je trenutno vodeća momčad estonskog prvenstva. Uvjerljivi lider ima 52 boda nakon 21 kola te samo jedan poraz.

Levadia ima i 12 bodova više od drugoplasiranog Kaljua, koji ima i utakmicu manje. Posljednji poraz Levadia je doživjela 5. svibnja, kada je izgubila od gradskog rivala Flore. Otad je Levadia nanizala 12 mečeva bez poraza. Opasnosti su svjesni i u Osijeku:

"Moram reći da smo zadovoljni kako su prošle pripreme. Zadovoljan sam isto tako jer sam dobio jako puno poruka podrške od navijača. Svi igrači imaju jako dobru radnu etiku, pravi sportski duh i to uvijek obećava. S obzirom na takav početak, vjerujem da ćemo ispuniti veliki broj očekivanja.

"Govorit ćemo na terenu"

Govorit ćemo na terenu i on će pokazati kakvi smo. Levadia? To je vjerojatno jedan od najtežih suparnika koje smo mogli dobiti. Bit će to teška utakmica u četvrtak, a Levadia trenutačno igra u jako dobrom ritmu. Moramo na terenu imati pravi gard", rekao je Osijekov trener.

Kapetan Vedran Jugović je rekao: "Još uvijek se dobro sjećamo što smo sve prošli kako bismo sada igrali u Europi. To je bio naš veliki cilj. Sada smo u Europi i u njoj ne želimo biti tek prolaznici. Prvu priliku imamo ovog četvrtka protiv Levadije. Uvjeren sam u pravu podršku naših navijača i na krilima toga da ostvarimo dobar rezultat." Utakmica počinje u 20 sati i može se pratiti na MAXSportu2.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.