Olmo na korak do transfera karijere. Hrvatski i španjolski agent odradili sastanak

Foto EPA

DANI OLMO (26) je velika želja Barcelone. Sportski direktor Deco želi ofenzivnog veznjaka španjolske reprezentacije dovesti već ovog ljeta, nakon što je na Europskom prvenstvu zabio tri gola te za još dva asistirao. Kako javlja Mundo Deportivo, Leipzigu je Barcelona poslala ponudu tešku 60 milijuna eura.

Prijedlog je da Olmo potpiše šestogodišnji ugovor s Barcelonom, u kojoj je kao dijete počeo trenirati nogomet. Deco je održao sastanak s agentima Danija Olma Andyjem Barom i Juanmom Lopezom, koji su snimljeni na katalonskim ulicama. Razgovor je, tvrde španjolski mediji, trajao više od dva sata. Iako je Olmu istekla otkupna klauzula od 60 milijuna eura, čelnici Leipziga navodno ne bi imali ništa protiv da ga prodaju za tu svotu.

Olmov ugovor s njemačkim klubom vrijedi do 2027. godine. Barcelona mora još za kupnju Olma dobiti dozvolu La Lige jer je pod financijskim restrikcijama. Klub je u vrijeme lockdowna skoro bankrotirao zbog rastrošnosti i promašenih ogromnih transfera.

Dinamo čeka rasplet situacije

Dinamo s ogromnim zanimanjem prati situaciju oko Olma. Olmo je u ljeto 2014. kao 16-godišnjak došao iz Barcelone u Dinamo bez odštete. Pet i pol godina kasnije, u zimu 2020., Dinamo ga je prodao Leipzigu za 29 milijuna eura. Uz to, prvak Hrvatske u ugovor je ugradio klauzulu po kojoj mu pripada i 20 posto od zarade koju će njemački klub imati prilikom Olmove prodaje.

S obzirom na to da je Olmova odštetna klauzula u Leipzigu 60 milijuna eura, jasno je da, ako Nijemci prodaju Katalonca za navedeni iznos, njihov profit u odnosu na ono što su za njega platili Dinamu iznosi 31 milijun eura. Od tog iznosa bi Dinamu išlo 20 posto ili 6.2 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.