Osijek će prodati Miereza ako ne uđe u skupine Konferencijske lige?

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

OSIJEK će u četvrtak u 20 sati na Opus Areni ugostiti estonsku Levadiju u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige. Prođe li slavonski klub tu prepreku, u trećem pretkolu čeka ga pobjednik dvoboja Zira (Azerbajdžan) - DAC 1904 Dunajská Streda (Slovačka). Ispadanje bi zaključilo europsku sezonu, ali možda dovelo i do prodaje najveće zvijezde, napadača Ramona Miereza (27).

Argentinčev ugovor vrijedi još godinu dana. S njegovim istekom mogao bi kao slobodan igrač napustiti Osijek, koji tako ne bi dobio nikakvu odštetu za najvrjednijeg igrača. Dinamo se godinama povezuje s Mierezom, no transfer nikada nije ostvaren, s time da se sada čeka potencijalni odlazak Brune Petkovića. Time bi nastala rupa u napadu koju bi upravo Mierez mogao popuniti.

Također, nedavno se pojavila priča da je moskovski Lokomotiv spreman za njega ponuditi četiri milijuna eura. Ruski Sport Express je kontaktirao sportskog direktora Osijeka Josea Bota, a on je na njihov upit kratko odgovorio: "Jesmo li ga spremni prodati? Mi se ne želimo rastati od Miereza. Ponuda mora biti izvanredna da bi se to dogodilo."

Mierez će sigurno ostati u Osijeku dok traje borba za Konferencijsku ligu

Glas Slavonije piše da je Boto spreman Mierezu ponuditi novi ugovor, prema kojem bi imao manju plaću od trenutne ili ga zadržati do isteka ugovora. Postoji i treća opcija. Prema informacijama ovog lokalnog medija, Mierez će sigurno ostati u Osijeku sve dok se klub bori za ulazak u Konferencijsku ligu. 

Ispadne li Osijek u jednom od pretkola europskog natjecanja, počet će se razmišljati o prodaji Miereza. Glas Slavonije dodaje kako zasad nema službenih ponuda.

Mierez je prošle sezone bio najbolji strijelac SHNL-a

Mierez je u dosadašnjoj karijeri nastupao za argentinski Atletico Tigre, Istru, Alaves, Tenerife i Osijek. Upisao je 149 nastupa, 60 pogodaka i 12 asistencija za Osijek. U prošloj sezoni bio je najbolji strijelac SuperSport HNL-a s 19 pogodaka. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na četiri milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.