Procurio video zlostavljanja konja. Trostruka olimpijska prvakinja se povukla s OI-ja

Foto: X

PRED sam početak Olimpijskih igara u Parizu trostruka olimpijska prvakinja u konjičkim sportovima Charlotte Dujardin (39) povukla se s Igara zbog videa koji je procurio, a na kojem se vidi kako trofejna Britanka nemilosrdno bičuje i zlostavlja svog konja tijekom jednog treninga.

Dujardin nije porekla krivnju i rekla je da taj čin ''totalno nije dio njenog karaktera'' i da se dogodila ''pogreška u procjeni koja ne odražava način na koji ona trenira svoje konje i učenike''.

''Ipak, za ovo nema isprike. Duboko sam posramljena i iskreno mi je žao'', rekla je Dujardin i dodala da se taj incident dogodio prije četiri godine. Međutim, svjedoci kažu da je video nastao prije dvije i pol godine i to zato što je uočeno da Dujardin često brutalno postupa sa svojim konjima. Jahačica, koja je osvojila šest olimpijskih medalja (tri zlata), trebala se natjecati u pojedinačnim i ekipnim natjecanjima u Francuskoj.

Suspendirana je na šest mjeseci

Međunarodna federacija za konjički sport (FEI) privremeno ju je suspendirala na šest mjeseci, a izvršni direktor British Equestriana (krovna kuća britanskog konjičkog sporta) Jim Eyre rekao je: "Kao čuvari konjičkog sporta, moramo podržavati najviše standarde dobrobiti konja. Dobrobit konja je najvažnija. Iznesene optužbe su ozbiljne, a posljedice dalekosežne."

Britanski mediji pišu kako ovo nije izoliran slučaj kod Dujardin. Prije pet godina diskvalificirana je s EP-a zbog toga što je na boku njezina konja pronađena mala količina krvi. FEI je tada objasnio da to nije impliciralo nikakvu namjeru ozljeđivanja životinje, ali da je ipak prekršeno osnovno pravilo zaštite konja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.