Sopić je izborom sastava za Europu povukao potez koji se Dinamu neće svidjeti

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

RIJEKA kreće u kvalifikacije za Europa ligu utakmicom u gostima u Rumunjskoj protiv Corvinul Hunedoare. Riječani su prošlu SHNL sezonu završili na drugom mjestu, što znači da imaju priliku iz drugog pretkola napasti Europa ligu. Loša vijest je da su ostali bez jednog od svojih najboljih igrača. Marko Pjaca prodan je u Dinamo. Rijeka je još uvijek favorit na kladionici protiv Rumunja.

Tekstualni prijenos utakmice uživo možete pratiti OVDJE. Utakmicu za Rijeku počinje Marco Pašalić, što je donekle očekivano, ali može biti indikativno u pogledu njegovog transfera. Naime, Pašalića se već neko vrijeme povezuje s Dinamom, a odluka trenera Željka Sopića da ga stavi u igru mogla bi značiti da su se šanse za taj transfer smanjile.

Naime, s obzirom na njegov nastup za Rijeku u Europi, Pašalić neće imati pravo nastupa za Dinamo u utakmicama kvalifikacija za Ligu prvaka pod uvjetom da ostvari transfer u zagrebački klub. Podsjetimo, Dinamo igra play-off rundu kvalifikacija za Ligu prvaka krajem osmog mjeseca.

Jakirović ga poznaje

Jasno je da plasman u Ligu prvaka puni blagajnu maksimirskog kluba, pa onda ostaje upitno jesu li u Maksimiru spremni izdvojiti 3-4 milijuna eura za igrača koji im u tome ne bi mogao pomoći. S druge strane, poznato je da Dinamov trener Sergej Jakirović simpatizira 23-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, kojeg je i izbornik Zlatko Dalić vodio na Euro, a kojeg je on imao priliku voditi dok je bio Rijekin trener.

Marko Pjaca dokazao je kvalitetu na toj poziciji u utakmici s Vardarom i pitanje je koja će biti odluka Dinama u slučaju Pašalićeve minutaže u Rumunjskoj. U slučaju da se Dinamo plasira u Ligu prvaka i da u maksimirsku svlačionicu stigne Pašalić, on bi imao pravo nastupa za hrvatskog prvaka u grupnoj fazi Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.