Šutalo u hit-klubu Europe? Gazzetta: Hrvat bi mogao promijeniti plan

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

BAYER LEVERKUSEN, West Ham i Brighton su zainteresirani za Josipa Šutala (24), sredinom srpnja objavio je insajder Nicolo Schira. Gazzetta Dello Sport popisu dodaje Bolognu, koja traži stopersko rješenje nakon što Riccardo Calafiori (22), u transferu vrijednom 45 milijuna eura, plus postotak od iduće prodaje, ode u Arsenal.

Podsjetimo, Calafiori je bio sjajan u momčadi Bologne koja je predvođena trenerom Thiagom Mottom u sezoni 2023./2024. osvojila četvrto mjesto u Serie A i osigurala plasman u Ligu prvaka. Calafiori je potom pružio odličnu igru za Italiju na Europskom prvenstvu, na kojem je ispala u osmini finala. Sve to dovelo je do njegova skorašnjeg transfera karijere u Arsenal, viceprvaka Engleske.

Calafiorijeva zamjena mogao bi biti Šutalo. "Hrvat koji je prije godinu dana izabrao Nizozemsku sada bi mogao promijeniti plan. Pregovori bi bili složeni, ali mogu uspjeti", piše Gazzetta i otkriva da Fiorentina također prati hrvatskog reprezentativca.

Nizozemci su pisali da Šutalo, Sosa i Medić mogu napustiti Ajax

Hrvatski reprezentativni stoper prošao je Dinamovu školu nogometa te je bio na posudbi u Istri, a zagrebački klub ga je u ljeto 2023. prodao Ajaxu za 20.5 milijuna eura. U amsterdamski klub su istovremeno stigli sunarodnjaci Borna Sosa i Jakov Medić.

Međutim, nikome od njih prva sezona nije bila za pamćenje. Najveći nizozemski klub završio je na petome mjestu tamošnjeg prvenstva s 56 bodova, daleko od prvog PSV-a, koji je imao 91. S obzirom na to da je Ajax u dijelu sezone bio pri dnu ljestvice, konačan plasman i ne čini se tako loš.

Šutalo je u takvoj premijernoj sezoni upisao 32 nastupa u svim natjecanjima te je zabio jedan gol. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2028. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura. 

Nizozemski Telegraaf pisao je da bi sva trojica Hrvata mogla napustiti Ajax ovog ljeta jer vodstvo kluba želi smanjiti iznos koji izdvaja za plaće. Bologna bi to mogla iskoristiti. Gazzetta također piše da je Šutalo radio pogreške i trpio kritike tijekom prve sezone u Ajaxu, ali ističe da je i sam shvatio kako je mogao bolje.

"Šutalova igra se podigla do razine da je potaknula zanimanje klubova Serie A"

Talijanski medij naglašava i da se Šutalova razina igre podigla na Europskom prvenstvu, gdje je odigrao sve tri utakmice za Hrvatsku protiv Španjolske (0:3), Albanije (2:2) i Italije (1:1).

"Šutalova igra podigla se do razine da je potaknula zanimanje klubova Serie A. Cijena je visoka i dok Bologna ne sklopi posao s Calafiorijem, sve ostaje otvoreno. Šutalo je na listi igrača o kojima Bologna razmišlja, a na njoj su i Mats Hummels, Logan Costa i Daniele Rugani", stoji u tekstu Gazzetta Dello Sport.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.