Tko je nova hrvatska uzdanica za medalju? Trenira Lokomotivu i najveće nade Dinama

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HRVATSKI ATLETIČAR Filip Pravdica uspio se plasirati u finale skoka u dalj nakon što je kao petoplasirani završio kvalifikacije u kojima su nastupila 33 natjecatelja. Kvalifikacijska norma iznosila je 8.15 metara, a hrvatski atletičar zalete za medalju izborio je doskokom na 8.04, što mu je bilo dovoljno za peto mjesto među dvanaest kvalifikanata koji su izborili završnicu. Finale je na rasporedu u utorak od 20:15.

"Dojam je 10/10. Došao sam sa šestim rezultatom i tako sam i prošao kvalifikacije. Vjetar je okretao, morao sam skratiti korak. Ima još prostora za napredak. U finalu je sve moguće, možda i novi državni rekord", rekao je Pravdica nakon kvalifikacija. No, čovjek s kojim Hrvatska sanja medalju vrlo je svestran.

Tko je Filip Pravdica?

Dvadesetdevetogodišnji atletičar rođen je u Rijeci, a odnedavno je rekorder Hrvatske u skoku u dalj. To mu je pošlo za rukom na mitingu u Kranju gdje je skočio 8.35 metara i za 12 centimetara nadmašio Sinišu Ergotića koji je rekord držao od 2002. godine.

Taj skok je uoči početka Olimpijskih igara u Parizu bio drugi rezultat u Europi, a treći u svijetu. No, atletika nije jedino područje njegove ekspertize. Pravdica trenira brojne sportaše i pruža usluge klubovima iz drugih sportova.

Tu se posebno ističe suradnja s NK Lokomotivom, zagrebačkim prvoligašem. Pravdica je njihov kondicijski trener već pet godina. Uz to je individualno radio i s njihovim mladim igračima koji su neki od najvećih hrvatskih talenata poput Martina Šotičeka ili Dinamovog Luke Stojkovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.