Trener Torshavna: Zapljeskat ćemo ako Hajduk bude bolji od nas

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK i HB Torshavn u četvrtak u 21 sat na Poljudu igraju prvu od dvije utakmice drugog pretkola Konferencijske lige. Uzvrat je sedam dana kasnije. Splićanima će to nakon odrađenih priprema biti prva službena utakmica u sezoni 2024./2025., a protivnik dolazi s Farskih otoka.

Trener Hajduka Gennaro Gattuso održao je konferenciju za medije u popodnevnom terminu, a isto je kasnije učinio trener HB Torshavna Adolfo Sormani. "Očekujem da održimo svoj identitet. Želim igrati kao i inače. Naravno, naš protivnik je jako kvalitetan, ali i mi imamo što reći. Na naš pristup neće utjecati ni iskustvo ni kvaliteta Hajduka", rekao je uvodno Sormani, prenosi Dalmatinski portal. Uslijedila su pitanja novinara za Sormanija i beka Torshavna Viljormura Davidsena (32).

Gdje vidite najveću opasnost Hajduka?

Sormani: Nogomet vidim kao timsku igru. Svaki igrač je na svoj način opasan. Naravno, neka imena iskaču, kao što je Perišić, ali ponavljam, nogomet je timski sport. Ne bih nikoga izdvajao. 

Rekli ste u izjavi za Facebook stranicu svog kluba da dolazite u Split po pobjedu. 

Sormani: Znate li nekoga tko želi izgubiti u utakmici? Normalno je željeti pobijediti, svi to žele. Zapljeskat ćemo ako Hajduk bude bolji od nas, ali dolazimo ovamo igrati. 

Što imate reći o svom sunarodnjaku Gennaru Gattusu?

Sormani: Svi ga znaju. On je veliki čovjek prije svega, iskren i direktan. I kao trener je radio velike stvari. Sve pohvale za njega. 

Aki Samuelsen je vaš najefikasniji igrač. Mislite li da baš on može iznenaditi Hajduk?

Sormani: Kao pojedinac je ništa, ali ako budemo igrali kao inače, on može napraviti razliku. 

Kakvu atmosferu očekujete sutra?

Davidsen: Trenirali smo sedam mjeseci za sutrašnju utakmicu, spremni smo i taktički i fizički te jako uzbuđeni. Dobro je biti ovdje, jako je lijep grad. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu i bit će to sjajan ogled. Kada si nogometaš, živiš za ovakve utakmice. Spremni smo. 

Igrali ste u Švedskoj i Danskoj, tamo su atmosfere na zavidnoj razini.

Davidsen: Da, tamo su stadioni bili uvijek puni. Ponavljam, to je ono što svi sanjamo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.