VIDEO Hrvatski veznjak zabio sjajan gol u borbi za Ligu prvaka

Screenshot: Sportklub

CELJE i Slovan Bratislava odigrali su 1:1 u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka. Slovenski prvak pred svojim je navijačima poveo u sedmoj minuti pogotkom Luke Bobičanca (31). Hrvatski ofenzivac postigao je sjajan pogodak tako što je iz slobodnog udarca progurao loptu po tlu i pokraj živog zida. Snimku pogledajte OVDJE.

Momčad Celja, koju vodi trener Damir Krznar, kratko se radovala vodstvu jer je David Strelec već u 11. minuti iz teške situacije nakon povratne lopte zabio u prvi kut. Gosti su u 31. minuti ostali bez veznjaka Kyriakosa Savvidisa, koji je visoko podignutom nogom zahvatio Tamara Svetlina i za to dobio direktan crveni karton.

Podsjetimo, Celje je u prvom pretkolu s ukupnih 7:1 deklasiralo estonsku Floru. Spomenimo da je Krznar u početni sastav uvrstio Luku Menala, bivšeg igrača Dinama, dok je nekadašnji hajdukovac Ivan Brnić ušao u 85. minuti. Još jedan hrvatski nogometaš Marko Tolić nije ulazio u igru kod Slovana.

Bobičanec je igrao u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj

Bobičanec je rođen u Čakovcu. Prema podacima Transfermarkta, nastupao je za Međimurje, Čakovec, austrijske klubove Stegersbach i Heiligenbrunn, Polet iz Svetog Martina na Muri te slovenske klubove Naftu i Muru, a od siječnja 2023. nosi dres Celja.  

U sezoni 2023./2024. upisao je 33 nastupa, sedam pogodaka i pet asistencija, postavši prvakom Slovenije s Celjem. Otprije ima titulu slovenskog prvaka i slovenski kup s Murom. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 300 tisuća eura, dok je najvrjedniji bio 2021., kada je bio procijenjen na 700 tisuća eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.