Loš početak za Zrinjski u Europi. Kao favorit kod kuće izgubio od Slovenaca

Foto: Denis Kapetanovic/Pixsell

MOSTARSKI Zrinjski nije na najbolji način otvorio svoju europsku sezonu. Na domaćem terenu je izgubio s 1:0 od slovenskog Brava u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige. Jedini gol na susretu zabio je Matic Ivanišek u 16. minuti. Ni 73 % posjeda ni osam udaraca više od suparnika (13-5) nisu bila dovoljna Zrinjskom za bolji rezultat.

Podsjetimo, Zrinjski je prošle sezone završio na drugom mjestu prvenstva s dva boda zaostatka iza prvaka, banjalučkog borca. No, prošla sezona bila je ujedno i najuspješnija za mostarski klub u povijesti što se tiče Europe. Igrao je u grupnoj fazi Konferencijske lige gdje je senzacionalno svladao nizozemski AZ s 4:3 i uzeo je bod protiv engleske Aston Ville, no to mu nije bilo dovoljno za prolaz.

Bravo je prošle sezone bilo četvrto u Sloveniji s čak 29 bodova zaostatka za prvakom Celjem. Pobjednik ovog dvomeča će u idućem pretkolu igrati s poraženim u ogledu između Panathinaikosa i bugarskog Boteva koji igraju u Europa ligi. U prvom susretu u Grčkoj domaćin je pobijedio s 1:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.