Zvijezda Cityja zatražila transfer od Pepa. Hladno mu je i želi više igrati

Foto: EPA

JULIAN ALVAREZ, 24-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja i stroj za trofeje, zatražio je Pepa Guardiolu da ga proda. Tako javlja Sam Lee, dopisnik kultnog The Athletica za engleskog prvaka. Nakon što je objavio tekst o razlozima, dio navijača je razočaran i to je jasno dao do znanja na Twitteru.

Kako piše Lee, dva su ključna razloga zbog kojih Alvarez želi odlazak. Prvi je razumljiv jer Argentinac želi imati više minuta, a pored Erlinga Haalanda u momčadi mu to nitko ne može garantirati. No drugi razlog je razljutio navijače Cityja, koji su zahtjev prozvali bizarnim. Naime, Alvarezu i djevojci dosta je hladnog vremena u Engleskoj i žele u toplije krajeve.

Transfermarkt procjenjuje Alvareza na 90 milijuna eura, a Lee ima informaciju da bi Manchester City pustio napadača za otprilike 80 milijuna eura. Ugovor ima do ljeta 2028. godine, a prema njemu zarađuje malo više od pet milijuna funti godišnje.

Jedan od najtrofejnijih igrača na svijetu

Dvadesetčetverogodišnji Alvarez iza sebe ima nevjerojatan trofejni rezime. Sa svojim matičnim klubom River Plateom osvojio je sve što je mogao u Argentini i Južnoj Americi. Dva kupa, titulu prvaka, superkup, Copu Libertadores i južnoamerički superkup. Sve što je mogao, osvojio je i s reprezentacijom: Svjetsko prvenstvo, Copa Americu i Finalissimu, odnosno kontinentalni superkup.

U Manchester Cityju je tek dvije godine, a već je osvojio sve moguće trofeje u Europi i u Engleskoj, izuzev dva najmanja, EFL kupa i Community Shielda. Premier ligu je osvajao dva puta, Ligu prvaka jednom, kao i FA kup, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Ukupno u seniorskoj karijeri ima 14 trofeja.

Posebno ga pamte i hrvatski navijači. Naime, u polufinalu Svjetskog prvenstva u Kataru je bio ključan igrač Argentine, koja je s 3:0 u polufinalu izbacila momčad Zlatka Dalića. U toj utakmici dao je dva gola i izborio penal.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.