Teška nesreća na A1. Helikopter prevozio ozlijeđene, pomagali i vojnici

Foto: Hrvoje Kostelac/PIXSELL

Poslijepodne se dogodila teška prometna nesreća na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići neposredno prije čvora Otočac u smjeru Zagreba. Teško je ozlijeđeno pet osoba, koje su hitnom i helikopterskom službom prebačene u bolnicu. 

Sudarili su se osobni automobil i kombi, a oba vozila su od siline udara završila na krovu. Autocesta je bila puna stvari koje su poispadale iz vozila. 

Zbog policijskog očevida je do 23 sata za sav promet bila zatvorena dionica Gospić-Otočac u smjeru Zagreba. Obilazak je bio državnom cestom DC50 između čvorova Gospić i Otočac. 

Stvarale su se goleme kolone, ponajprije prije čvora Otočac, te na silasku s autoceste na čvoru Gospić i prije tunela Brezik koji je u jednom trenutku bio zatvoren. 

Vojnici naišli na nesreću

Na prometnu nesreću su naišli i pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga (ZSS), potvrđeno je iz Ministarstva obrane (MORH). Osmero pripadnika ZSS-a pomoglo je ozlijeđenima na licu mjesta. 

"Pripadnici ZSS-a školovani su i certificirani i za pružanje prve pomoći, a ovo je još jedan dokaz kako su pripadnici Hrvatske vojske vrhunski profesionalci uvijek spremni pomoći", napomenuli su iz MORH-a.

Žurne službe na terenu

Iz HAC-a su ranije priopćili kako su sve žurne službe poslane na lokaciju i da čine sve kako bi se prometnica što prije otvorila za promet po završetku očevida. 

"Ozlijeđenim osobama ovim putem želimo što brži oporavak. Još jednom apeliramo na sve sudionike u prometu da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti, a ponajprije da paze jedni na druge jer jedino se odgovornom vožnjom može stići sigurno do cilja", naveli su iz HAC-a. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.