Bivši vatrogasac upao u probleme s kockom pa pljačkao. Dobio 5.5 godina zatvora

Ilustracija: Zvonimir Barisin/PIXSELL

34-godišnjak, inače bivši pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Split, osuđen je na pet i pol godina zatvora zbog niza pljački koje je počinio krajem prošle i početkom ove godine, piše Dalmatinski portal

S obzirom na to da je 34-godišnjak priznao kaznena djela koja su mu se stavljala na teret, suđenje je okončano vrlo brzo. Dalmatinski portal piše kako je 34-godišnjak počeo pljačkati zbog ovisnosti o kocki u koju je upao nakon prometne nesreće.

Uhićen je u veljači ove godine, a policija ga je teretila za pet razbojništva, jedno razbojništvo u pokušaju, razbojničku krađu i tešku krađu. Uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela, tom prilikom je predan pritvorskom nadzorniku. 

Prijetio pištoljem građaninu koji ga je pokušao zaustaviti

34-godišnjak je svoj pohod započeo 4. listopada prošle godine, kad je ušao maskiran u kiosk u Splitu te uz prijetnju pištoljem otuđio novac. 28. listopada je uz prijetnju pištoljem pokušao otuđiti novac iz kioska u Solinu. 

Mirovao je do 10. veljače, kad je ušao u punionicu plinom u Solinu i ukrao novac. Pet dana kasnije je iz poslovnice za otkup zlata u Splitu otuđio artikle. 17. veljače je ukrao novac iz trgovine u Splitu. Pretposljednju pljačku je izvršio 20. veljače, kad je ukrao novac s benzinske pumpe u Splitu. 

Sljedećeg dana je ušao maskiran s pištoljem u ruci u prodavaonicu u Kaštelima. Iz kase za kojom se nitko nije nalazio je ukrao novac. Kad je izašao iz objekta, držeći pištolj u ruci, zaprijetio je građaninu koji ga je pokušao zaustaviti. Međutim, policajci su ga ubrzo nakon toga uhitili. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.